REKLAMI GEÇ

Tam teçhizatlı çiftçiler

Tam teçhizatlı çiftçiler

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kale ve Buldan ilçelerinde “İyi Tarım Uyguması Projesi” kapsamında üretim yapan 50 üzüm ve zeytin üreticisine, maske, gözlük, eldiven, sıvı geçirmez iş elbisesi, çizme, ilkyardım çantası, şapka ve el kitabı dağıtarak ödüllendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2014 Pazartesi, 14:12

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle 2012 yılında uygulamaya konulan “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında Kale ve Buldan İlçelerinde üreticilik yapan 50 çiftçiye, maske, gözlük, eldiven, sıvı geçirmez iş elbisesi, çizme, ilk yardım çantası, şapka ve el kitabı dağıtıldı.

denizli-tam-techizat-ciftci-ic

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, “Bu sembolik hediye paketi içerisindeki malzemelerin insan sağlığı bakımından önemine vurgu yaparak hedefin bütün üreticilerin kendi sağlıkları bakımından dağıtımı yapılan malzemeleri temin etmeleri ve bitki koruma ürünleri uygulamalarında bu koruyucu malzemeleri kullanmalarıdır” dedi.

Denizli’de İyi Tarım Uygulaması Projesi kapsamında 2014 yılı içerisinde 26 adet Zeytin, 24 adet Üzüm üreticisi olmak üzere toplam 50 üretici ile projeyi yürüttüklerini belirten Demir, “Üretim sezonunun başından sonuna kadar bütün girdilerin kayıt altında tutulması sonucu, tüketicilere sağlıklı ürün sunulması, çevre, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması ile üretici ve işçi sağlığını ön planda tutmak olan Buldan ilçemizde 1.158,87 dekar bağ alanı, Kale ilçemizde ise 620 dekar zeytin ve 35 dekar bağ alanı olmak üzere projemiz bünyesinde 1813,87 dekar alan sertifikalandırılacaktır. İlimiz genelinde 2013 yılında bir önceki yıla nazaran %500 olan İyi Tarım Uygulamaları uygulanan alan artışı olmuş, 2014 yılında ise bu oranın daha da artması beklenmektedir” diye konuştu.

Törenin ardından, Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri çiftçilerle biraraya gelerek onların sorularını yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı