REKLAMI GEÇ

Tarım arazileri için taşkın riski azaltılıyor

Tarım arazileri için taşkın riski azaltılıyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Denizli’de yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında verilerini paylaştı. Bu yıl yapılacak çalışmalarla bin 250 dekar tarım arazisi taşkın riskinden korunmuş olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2019 Cuma, 10:50

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) yaptığı yazılı bir açıklama ile Denizli genelinde yapılan yatırımlar ve bu yatırımlar doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. DSİ “Denizli’nin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor” başlığı altında yaptığı açıklamada, 2019 yılının sonuna kadar bin 250 dekar tarım arazisinin taşkın riskinden kurtulacağı belirtildi.

Diğer taraftan açılamada Denizli-Buldan Ovası ile Akgedik ve Ballık Dereleri’nin ıslah çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, Denizli’de 95 yerleşim yeri ve 10 bin 490 dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu kaydedildi.

Ayrıca açıklamada DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ın görüşlerine de yer verilerek, “İklim değişikliklerinden kaynaklanan su baskınlarını önlemek maksadıyla gece gündüz demeden çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda toplam 5 bin 637 metre uzunluğunda yapılacak olan Ballık deresi ıslah kanalının bin 650 metresi beton kaplama olmak üzere tüm kazıları, Ballık deresi üzerinde yer alan tersip bendi imalatı ile Kızılyar deresi tersip bendi imalatı, toplam 16 adet menfezden 13 adedi, 73 adet britten 61 adedi, Sifon yapısı ve çevirme yapısı tamamlandı. Harçlı kargır duvarlı kanal imalatı ise devam etmektedir. Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje ile 1.250 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacaktır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı