REKLAMI GEÇ

Tarım – ziraat teknikerleri lisans tamamlama hakkı istiyor

Tarım – ziraat teknikerleri lisans tamamlama hakkı istiyor

Tarım ve ziraat teknikeri olarak görev yapan yüksek okul mezunu ve ön lisans eğitimi alan binlerce görevli, lisans tamamlama hakkı verilmesi talebinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2016 Pazartesi, 09:32

Bu konuda bir kampanya başlatan tarım ve ziraat teknikerleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım liselerinden mezun olduklarını, 5 Mayıs 1994 tarihinde Anadolu Üniversitesi ile bakanlık arasında yapılan protokol ile özel bir sınava tabi tutularak Tarım Ön Lisans ve Veteriner Sağlık Teknikeri unvanı ile ön lisans eğitimimizi tamamladıklarını, bu meslekte bulunanların bir bölümünün de değişik üniversitelerin meslek yüksek okullarını bitirdiklerini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının değişik birimlerinde uzun yıllardan bu yana Tarım ve Sağlıkla ilgili teknik personel olarak sahada bire bir çalıştıklarını dile getiren tarım ve ziraat teknikerleri, şunları
Kaydetti:

“Bilindiği üzere, Açık Öğretim Ön Lisans mezunlarından öğretmen, ilahiyat, sağlık, adalet ve polis gibi mezunlara lisans tamamlama hakları tanınmıştır. Ancak biz tarım meslek mensuplarına bu hak halen tanınmamıştır. Tarım ekonomisi alanında uzaktan, açık öğretim yöntemi ile lisans tamamlanması günümüz teknolojisinde mümkündür.

Ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görev yapan veteriner sağlık teknikerleri sağlık lisans tamamlama hakkından yararlanarak, ziraat fakültelerinin zootekni bölümünde öğrenimlerini sürdürmektedirler. Yani Sağlıkla ilgili personele açılan teknik bir bölümde lisans tamamlama hakkı tüm tarım teknikerlerine de verilmelidir.

Ön Lisans mezunları için dikey geçiş sınavları düzenlenmekte olup, kontenjanlar çok sınırlı olduğundan yerleşme olana lisans tamamlama hakkının biz tarım ön lisans mezunlarına da verilmesini talep ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı