REKLAMI GEÇ

Tarım’a iki yeni tekne alındı

Tarım’a iki yeni tekne alındı

Göl ve göletlerdeki su ürünleri stoklarının korunmasına yönelik denetim ve kontrol hizmetlerini sürdüren Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne iki yeni tekne daha alındı. Ekipler, tekneler ile kaçak takibinde daha hızlı olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2016 Perşembe, 15:54

Yeni alınan teknelere ve yaptıkları çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapan Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, hedeflerinin 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu Kapsamında yapılacak denetim ve kontrollerde etkinlik sağlamak olduğunu söyledi. 

denizli-tarim-su-urunleri-ic

Etkin denetimlerle Işıklı Gölünde geçimini balıkçılıkla sağlayan kooperatif üyelerine sürdürülebilirlik temelinde hem sürekli bir gelir kaynağı oluşturmak, hem de Cindere, Derbent, Eşen, Yenidere, Beylerli gibi diğer göl ve göletlerde sportif amaçla olta balıkçılığı yapan vatandaşlarımızında balık stoklarından uzun yıllar faydalanabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

2015 yılında 441 denetim ve kontrol gerçekleştirdiklerini anlatan Kutlu, “Bu denetimlerde yasal mevzuata aykırı balık avlamaktan 27.072 TL tutarında 32 idari para cezası kararı uygulandı, 5.800 metre uzatma ağına el kondu” dedi.

Denizli’nin su kaynakları açısından oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kutlu, “Bu kaynaklar üzerinde kurulmuş 126 alabalık üretim çiftliği bulunmaktadır. Çiftliklerde üretilen balıklar yine ilimizde bulunan özel sektör tarafından kurulmuş olan su ürünleri işleme tesisinde işlenerek taze, dondurulmuş ve füme fileto alabalık olarak AB ülkelerine ihraç edilmektedir. Bu ihracattan yıllık 10,5 milyon Euro ilimiz ve ülke ekonomisine döviz girdisi sağlanmaktadır. İhracatın yanı sıra 5 milyon TL değerindeki deniz ürünleri olan çipura ve levrek balığı da işlenerek yurt içi piyasaya sunulmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı