REKLAMI GEÇ

Tarım’da kurban seferberliği

Tarım’da kurban seferberliği

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tüm önlemleri aldı, yol kontrolleri ve denetimler artırıldı, Denizli’ye sağlıksız kurban girişinin engellenmesi için seferberlik başlatıldı. Vatandaşlar da dini vecibelerin tam anlamıyla yerine getirilmesi ve insan sağlığının korunması için uyarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2016 Cuma, 11:08

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken sağlıklı hayvan almalarını sağlamak, artan hayvan hareketleri nedeniyle hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla önlemleri artırdı.

denizli-tarim-kurban-seferberligi-1

İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararların uygulanması adına harekete geçen müdürlük, başta yol kontrolleri olmak üzere denetimleri artırdı. Kurban Bayramı süresince ilçe müdürlüklerinde nöbetçi veteriner hekim görevlendirmelerini tamamlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Borsası’nın işlettiği Canlı Hayvan Borsası’nda tedbir aldı.

KURBANLIKLARDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Vatandaşların kurbanlık alırken dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin uyarılarda da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, il içinden gelen sığır cinsi büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve pasaport, küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve nakil belgesi; il dışından sevk edilen tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için veteriner sağlık raporlarının olmasına dikkat etmelerini istedi.

Yetkililer, “Kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, veteriner sağlık raporu/hayvan pasaportu/nakil belgesi olan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı olan hayvanları tercih edilmeli, çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar ile gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç ve gelişimini tamamlamamış hayvanlar ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen gösterilmelidir” dedi.

KÜPELERİ TESLİM EDİN
Kurban kesim yerlerinde kesilen hayvan küçükbaş ise kulak küpeleri, büyükbaş ise kulak küpeleri ile birlikte pasaportlarının kesim sırasında görevlilere teslim edilmesi gerektiğini anlatan yetkililer, kendi kesimlerini yapan vatandaşlarımız ise belge ve kulak küpelerini muhtarlıklara, belediyelere veya il/ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı