REKLAMI GEÇ

Tarımda TİD dönemi

Tarımda TİD dönemi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli, tüm teşkilatlarda uygulamaya sokulan Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD) çalışma modeline geçişin ilk adımını attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2016 Çarşamba, 10:51

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde TİD modeline geçiş süreci gerçekleştirilen toplantıyla başladı. Müdür Vekili Yılmaz Erkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve teknik personel katıldı.

Yeni model ile ilgili bilgi veren Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, personelin sorumluluk alanları, yeni görevlerini anlattı.

tarim-tid-donemi-1

Erkaya, “Bu model kapsamında her tarım işletmesinin en az 1 personelin sorumluluğuna verilmesi ve ihtiyaç kadar yedeğinin belirlenmesi kaydıyla birden çok ziraat mühendisi, veteriner hekimin görevlendirilmesi, ayrıca ziraat teknikeri/teknisyeni ve veteriner sağlık teknikeri/teknisyeni ile diğer personellerin uygun görülenlerinin de yardımcı personel olarak sisteme dahil edilmesi kararlaştırıldı. İl Müdürlüğümüzde de çalışmalar başlatılarak, sisteme tüm personelin tanımlamaları yapılmıştır” dedi.

Dünyadaki diğer örneklerinden esinlenerek kurulan modelin Türkiye’ye özgü yeni bir model olduğunu anlatan Erkaya, “İşletme sahibi çiftçilerin günün her saati mühendis veterinerlere ulaşımını sağlamak suretiyle fark yaratacaktır.
Tarımsal işletmelerin giderlerini azaltarak tarımsal üretim değerini ve gelirlerini artırmak, tarımsal verilerin doğru tespitini yapmak, çiftçinin hizmete ulaşımını kolaylaştırmak amaçlanıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı