REKLAMI GEÇ

Tütüne çalıştayda yön verilecek

Tütüne çalıştayda yön verilecek

Tütün üretiminde önemli bir yere sahip olan Denizli’de, tütün üretimi ve farklı kullanım alanları, düzenlenecek uluslararası bir çalıştay ile masaya yatırılacak. Tütün üretimine ve farklı kullanım alanlarına yön verilecek olan çalıştayın 2017 yılı Nisan ayında yapılması planlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2016 Salı, 15:27

Başta Tavas, Kale ve Beyağaç olmak üzere 12 ilçede üretilen ve ülke ekonomisine önemli katkısı bulunan tütüncülüğe düzenlenecek çalıştay ile katkı sunulacak. Zaman zaman üretimi azalan tütüncülük sektörünü canlandırmak ve çiftçiyi bilinçlendirmek amacıyla gelecek yıl Nisan ayında yapılması planlanan ‘Tütün Çalıştayı’ ile ilgili olarak taraflar bir araya gelerek ‘Çalıştay Taslak Kitabı’ oluşturdu.

Aralarında Tavas, Kale ve Beyağaç ilçelerinin Kaymakam ve Belediye Başkanlarının da bulunduğu katılımcılar, Vali Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret ederek çalıştay taslağı hakkında bilgi verdi. Çalıştaya, 30 ülkeden katılımcının ve 150 akademisyenin katılması planlanıyor. “Ege Tütününün Sanayide Kullanımı” ana temalı çalıştayda tütünün farklı alanlarda da kullanımı katılımcılara anlatılacak.

Valilikte düzenlenen toplantıya Tavas Kaymakamı Osman Varol, Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı, Beyağaç Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Tütüncüler Birliği Başkanı Şehmuz Solgun, GEKA Denizli Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Esin Başkan ile ilçe ziraat oda başkanları katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı