REKLAMI GEÇ

UMEM tarım için de eleman yetiştirecek

UMEM tarım için de eleman yetiştirecek

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirileceğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2012 Salı, 11:37

DTO Başkanı Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan UMEM Beceri’10 projesi 81 ilde uygulanmaya devam ettiğini belirtti. Özer, proje kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak 2500’e yakın kurs açıldığını, bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin çoğunun projeye katılan firmalarca istihdam edildiğini söyledi.

DTO Başkanı Özer, 2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri’10 projesi kurslarının, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olduğuna vurgu yaptı.

Özer, sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesine karar verildiğini, bu doğrultuda da, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabileceğini, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğunun da istihdam edileceğini anlattı.

Kursiyerlere günlük 20 lira verilecek
UMEM Beceri’10 Projesi kurslarına katılan kursiyerlerin, teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 lira alacaklarını, kursiyerlere kurs süresince “İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası” ve “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılacağını da açıklayan Özer, kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmaların şu istihdam teşviklerinden faydalanacaklarını bildirdi. Özer sözlerinin devamında “18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl) ve 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle ‘Sigorta Primi İşveren Payı’ ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.” dedi. Özer, detaylı bilginin “www.beceri 10.org.tr ve www.umem.org.tr” adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri’10 Çağrı Merkezi 444 86 36 numaradan alınabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı