REKLAMI GEÇ

Vali Demir Et ve Süt Kurumunu ziyaret etti

Vali Demir Et ve Süt Kurumunu ziyaret etti

Vali Abdülkadir Demir, Eskihisar Mahallesi’nde bulunan Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası Müdürlüğü’ne bağlı ‘Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Kesim-Parçalama-Kavurma Tesisi’ni ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2014 Cuma, 16:58

Ziyarette, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu ve Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürü Mustafa Kıraç’ta hazır bulundu.

150 adet/gün büyükbaş, 400 adet/gün küçükbaş kapasiteli idari ve sosyal binalarla birlikte kantar, su deposu, kesimhane, soğuk muhafaza, donmuş muhafaza depoları, parçalama, kavurma üniteleri, indirme-yükleme rampaları, hayvan bekleme padokları bulunan tesisi yerinde inceleyen Vali Demir, Kombina Müdürü Mustafa Kıraç’tan işletme hakkında teknik bilgiler aldı.

Denizli merkezli tesis sadece İlimize değil, Ege ve Akdeniz Bölgelerindeki Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak illerine de hizmet verecek kapasiteye sahip. Bölge illerine, yetiştiricilerinden temin edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların veteriner hekim kontrolünde yapılacak kesim, parçalama ve bunlara benzer işlemlerinin ardından tüketime arz edilmesi planlanıyor.
denizli-vali-demir-et-ve-balık-kurumu-ic

Tesis Türkiye’de soğutucu gaz olarak karbondioksitin kullanıldığı ilk tesislerden. Yetiştiricilerin kesimi yapılacak hayvanlarını izleme imkanı bulduğu kombinada, hijyenik üretimin yanında hayvan refahı da ayrıntılı olarak planlanmış durumda.

Kesimhanenin alt katında etle teması önleyecek kelle-ayak, deri ve sakatat koymak için izole odaları bulunan, hijyen ve gıda güvenliği bakımından soğuk depo alt katında ise işçilerin dış ortama çıkmadan mesai yaptıkları yemekhane, dinlenme ve soyunma bölümleri olan modern teknolojiyle donatılmış komple bir tesis olma özelliği taşıyor.
denizli-vali-demir-et-ve-balık-kurumu-ic-1

“Sözleşmeli Besicilik” modeliyle yetiştiricilere garanti pazar olacak işletmenin alım modelinde randımana dayalı fiyat uygulamasıyla, besiciliğin özendirilmesi, verimliliğin arttırılması hedefleniyor. Asgari 2 aylık besi sözleşmesi yapan yetiştiricilere alım fiyatına ilave olarak 45 kuruş sözleşme primi, 10 kuruş nakliye primi, 15 kuruş erken-geç kesim primi, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ayları için 10 kuruş/ kg karkas üzerinden yaz primi şeklinde ödemeler yapılıyor.

Önümüzdeki günlerde yetiştiricilerin hizmetine sunulması için çalışmaların hızla devam ettiği kombinada, şu anda 16 kişi görev yapıyor. Et ve Süt Kurumu Denizli Kombinası, kademeli olarak tam faaliyete geçmesiyle birlikte diğer illerde hizmet-içi eğitimde bulunan personelin göreve başlamasıyla bünyesinde 70 işçi, 24 memur ve 3 yönetici olmak üzere toplam 97 personel görev yapacak.
denizli-vali-demir-et-ve-balık-kurumu-ic-2

Bölgemiz yetiştiricilerine hizmet verecek bu yatırımın Denizli’de bulunmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Abdülkadir Demir, incelemelerinin ardından çalışanlara başarı diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı