REKLAMI GEÇ

Zirai don kekik tarlalarında büyük zarar oluşturdu

Zirai don kekik tarlalarında büyük zarar oluşturdu

Geçtiğimiz hafta etkili olan don özellikle kekik tarlalarını vurdu. Tarım ekipleri dondan etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. Tarım ve Orman Denizli Müdürü Yılmaz Erkaya, geçen hafta yaşanan zirai don nedeniyle kekik rekoltesinde 400-500 ton düşüş beklendiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2020 Çarşamba, 12:10

Yaz dönemini aratmayan sıcakların ardından birden düşen hava sıcaklığı beraberinde don da getirmiş, özellikle kekik ve adaçayı üretiminin yapıldığı bölgelerde etkili olmuştu.

Tarım alanlarının bu nedenle zarar gördüğünü kaydeden Yılmaz Erkaya, “Pamukkale, Çal ve Güney ilçelerinde bulunan kekik üreticilerimizin tarlalardaki ürünlerinden bazıları zirai dondan etkilendi. Ekiplerimiz hemen bölgeye çıkarak zarar tespit çalışması başlattı. Bu kapsamda ekili alanların içinde 400-500 ton rekolte kaybı yaşanacağını düşünüyoruz” dedi.

Erkaya, Türkiye’nin kekik üretiminin yüzde 90’ının ise bölge genelinden karşılandığını vurgulayarak, “Denizli’de yaklaşık 160 bin dekar kekik ekili alanımız var. Her yıl ortalama 15-18 bin ton kekik üretimi gerçekleşiyor. Zirai don nedeniyle kekik alanlarımızda zarar oluştu. Bazı alanlarda yüzde 10 ile 30 arasında zararlar var. Tam zarar gören alan, arazi incelememiz tamamlandıktan sonra ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı. (AA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı