REKLAMI GEÇ

AK Parti Adayı Ramazanoğlu engelli projelerini anlattı

AK Parti Adayı Ramazanoğlu engelli projelerini anlattı

Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Dr. Sema Ramazanoğlu, Türkiye Beyazay Derneği Denizli Şubesi ve Özel Çocukları Koruma Derneği’ni ziyaret etti. Ramazanoğlu, seçim beyannamesinde engellilere yönelik yapılacak çalışmaları anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2015 Perşembe, 12:44

Dr. Ramazanoğlu, “Engelli merkezleri; okuma salonları, danışmanlar, rehberler ve spor yapma imkanı gibi farklı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde düzenlenecek. İnşallah bir hidroterapi merkezi, termal terapi merkezi düşünüyoruz. Pamukkale-Karahayıt arasında geriatri merkezinin de olacağı, engelliler için hem sportif merkezler, belki gece yatılı misafir gözetim merkezleri de yapılabilir. Bu bizim seçim vaatlerimiz arasında bulunmasıyla birlikte, bir adım öteye gidilerek projelendirilmiş durumda. Ondan sonraki adım inşallah teknik projelendirme” dedi.

EVDE BAKIM MİKTARI 466 BİN
AK Parti iktidarında engellilere yönelik birçok proje gerçekleştirildiğine dikkati çeken Ramazanoğlu, “Ekonomik olarak engelliler ile ilgili ödemeleri yüzde 200-300 oranında artırdık. Evde bakım ücretleri konusunda merkezi sistemden daha insani olan evde bakım sistemlerine geçirdik. Aileleri destekledik, eğitimler verdik ve yerel yönetimlere bu konuda yaptırım uygulayan hükümler koyduk. Şehir mimarisinde bu konu ile ilgili düzenlemeler yaptık. Önümüzdeki dönemde engellilerle ilgili artık hayata daha fazla entegrasyon istiyoruz. Biz iktidara geldiğimizde 5777 engelli memur varken bugün bu sayı 37 bine çıktı. Evde bakım hizmetinden yararlanan 2007 yılında 30 bin civarındayken şu anda evde bakım miktarı 466 bin ve elimizin değmediği engelli kalmadı” dedi.

denizli-ak-parti-milletvekili-adayi-sema-ramazanoglu-ic

ARTIK DAHA DA İLERİ DİYORUZ
Engellilere yönelik yapılan projelerin her geçen yıl büyütülerek devam ettiğini anlatan Dr. Ramazanoğlu, “Artık daha da ileri diyoruz. Eğitim sürelerinin uzatılması, kendi hayatlarını idame ettirebilir becerilerin ve bilgilerin kazanılması yönünde daha ileri seviyede eğitimlerin verilmesi şimdiki seçim vaatlerimiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı