REKLAMI GEÇ

Seçime katılım oranı düştü

Seçime katılım oranı düştü

Türkiye 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’ni geride bıraktı. Seçimlere ilginin her zaman Türkiye ortalamalarının üzerinde seyrettiği Denizli’de katılım yine yüksek oldu. Ancak, ülke genelinde katılım artarken, Denizli’de 2 puanlık düşüş yaşandı. Denizli’de seçime katılım yüzde 88.2 olarak gerçekleşti. 7 Haziran seçimlerinde ise seçmenin yüzde 90.08’i sandığa gitmişti. Türkiye genelinde katılım ise yüzde 83.92’den, yüzde 85.69’a yükseldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2015 Pazartesi, 11:13

1 Kasım seçimleri geride kaldı. Son 1.5 yılda 4 kez sandık başına giden seçmen, 1 Kasım’da da vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere sandıklara koştu. Türkiye genelinde seçime katılım oranı 7 Haziran’a göre artış gösterdi. Haziranda seçmenin yüzde 83.92’si oy kullanırken, bu oran 1 Kasım seçimlerinde yüzde 85.69 oldu.

DENİZLİ’DE KATILIM ORANI DÜŞTÜ
Seçimlere her zaman ilgi gösteren ve vatandaşlık görevini büyük ölçüde yerine getiren Denizli’de seçime katılım düştü. Türkiye oranlarının üzerinde de olsa, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 90.08 oranında katılım gösteren Denizlili, 1 Kasım’da 2 puan geriledi ve seçimlere katılım yüzde 88.2 seviyesine düştü. Kendi içinde seçime katılım düşük olsa da Denizlili seçmen Türkiye ortalamalarının yine üzerine çıktı.

4 BİN SEÇMEN OY KULLANMAYI ÖĞRENDİ
1 Kasım seçimlerinde sandığa giden seçmenlerin bu kez çok daha dikkatli oldukları gözlendi. 7 Haziran seçimlerinde kullanılan oyların 17.849’u geçersiz kabul edilirken, 1 Kasım seçimlerinde bu rakam ciddi oranda düştü. 4.637 seçmenin oy kullanmayı öğrendiğini gösteren rakamlara göre 1 Kasım’da geçersiz oy sayısı 13.212’ye geriledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı