REKLAMI GEÇ

Kadın vekil sayısı değişmedi

Kadın vekil sayısı değişmedi

1 Kasım Genel seçimleri Denizli’den Ankara’ya giden kadın milletvekili sayısında değişiklik getirmedi. 7 Haziran’da iki kadın vekili Meclis’e gönderen Denizli yine aynı sayıda kaldı. Ancak bu kez vekillerden birinin partisi değişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2015 Pazartesi, 12:54

1 Kasım seçimlerinin resmi olmayan kesin sonuçları alındı, milletvekili seçilen isimler belirlendi. 7 Haziran seçimlerinde TBMM’ye rekor bir sayı ile giren kadın vekiller bu kez ciddi güç kaybetti. 7 Haziran’da 97 olan kadın vekil sayısı, 5 ay sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde 82’ye geriledi.

EN FAZLA KADIN VEKİL AK PARTİ’DE
Meclise girme hakkını elde eden kadın vekiller en fazla AK Parti saflarından geldi. AK Parti listelerinde yer alan 33 kadın aday milletvekili seçilmeyi başardı. AK Parti’yi 24 kadın vekil ile HDP takip etti. CHP ise bu dönemde meclise yalnızca 22 kadın vekil gönderebildi. MHP’de ise durum çak daha vahim. MHP listelerinde yer alan kadın adaylardan yalnızca 3’ü meclise girme başarısını gösterdi.

DENİZLİ’DE SAYI DEĞİL ADRES DEĞİŞTİ
Kadın vekil sayısı bakımından Denizli’de değişen bir şey olmadı. 7 Haziran’da CHP’nin birinci sırasında yer alan Melike Basmacı ile 3. sıradaki Gülizar Biçer Karaca TBMM’ye girmeyi başarmış, 5 ay vekillik yapmıştı. Ak Parti’nin 4. sırasında yer alan Nurcan Dalbudak ise partisinin 4 olan vekil sayısının 3’e düşmesi nedeniyle parlamento dışında kalmıştı.

1 Kasım seçimlerinde ise AK Parti ikinci sıradan Dr. Sema Ramazanoğlu’nu aday gösterdi, CHP’de ise 1 ve 3. sıradaki kadın adaylar yerlerini korudu. 1 Kasım’da sandıkların açılması kadın vekil bakımından sayıda bir değişiklik yaratmadı ancak, CHP’nin 3 olan vekil sayısı 2’ye düşünce Gülizar Biçer Karaca meclis dışında kaldı. AK Parti’nin ikinci sıra adayı Sema Ramazanoğlu da bu dönem mecliste Denizli’yi temsil edecek kadın vekiller arasında yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı