REKLAMI GEÇ

Oy karşılığı yardımlara son

Oy karşılığı yardımlara son

AK Parti iktidarının sosyal yardımları adil dağıtmadığını, yalnızca kendilerine oy verenlere yardım ettiğini belirten CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP iktidarında sosyal yardımların iki katına çıkarılacağını, ihtiyacı olan herkese ulaştırılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2015 Cuma, 16:12

Denizli’nin dört bir köşesinde vatandaş buluşmalarını sürdüren CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sorunları dinliyor, çarelerini anlatıyor.

Türkiye’de sosyal devlet anlayışının terkedildiğini, sosyal yardımların vatandaşların onurunu zedeleyici şekilde dağıtıldığını ve adaletsizlik yapıldığın ifade eden CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, AKP Hükümeti’nin Türkiye’yi, “oy karşılığı sosyal yardım” anlayışına mahkûm ettiğini öne sürdü.

Karaca, “Sosyal yardımlar, vatandaşı kendi kendine yetecek hale getirmek amacıyla değil, kendilerine oy vermek zorunda bırakacak şekilde yapılıyor. Denizlimizin her bir köşesinde yüzlerce vatandaşımızla bir araya geliyorum. Kimsenin uğramadığı mahallelerine, köylerine gidiyorum. ‘Biz yeniden iktidar olmazsak yardımlar kesilir’ dayatmasıyla vatandaştan oy toplamaya çalışıyorlar. Temel sorun gerçek ihtiyaç sahiplerinin sosyal yardımlardan yararlanamaması, sosyal adaletsizlik. İhtiyacı olan ve sosyal yardımlardan yararlanamayan vatandaş, yardımların eşit şekilde, ihtiyaca göre dağıtılmasını bekliyor” dedi.

Honaz’ın Emirazizli Mahallesi’nde yaşadıkları evi iki yıl önce çıkan bir yangında kaybettiklerini anlatan bir vatandaş ile görüştüğünü dile getiren Karaca, “Aynı yangında evi yanan akrabalarının yardım almasına rağmen, bu vatandaşımıza AKP’ye oy vermediği gerekçesiyle yardım edilmemiş. Kendisine açık açık ‘AKP’ye oy mu verdiniz’ demişler. Bu anlaşılır bir tutum değil” dedi.

denizli-gulizar-bicer-karaca-sosyal-yardimlasma-ic
HAKKANİYET CHP İKTİDARINDA SAĞLANACAK

Evi yanan kadını teselli eden ve hakkaniyetin CHP ile sağlanacağını belirten CHP’li Vekil Karaca, “Devlet devletliğini yapacak, kimse kayırılmayacak. CHP, sosyal devlet anlayışıyla ihtiyacı olan herkese yardımları sağlayacak. Yurttaşlarımızı, kişilere, siyasete, iktidar partisine mecbur bırakan zihniyet sona erecek” dedi.

ŞİKAYETLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
Denizli’nin farklı ilçelerinden çok sayıda telefon aldığını, ihtiyaç sahibi vatandaşların en çok adaletsizlikten yakındığını anlatan Vekil Karaca, “Devlet, muhtaçlara yardımla yükümlüdür. Anayasamızda da var olmasına rağmen, devletin görevini kendi ellerindeki gücü kaybetmemek için hükümet yapıyormuş gibi gösterip, ihtiyaç sahiplerini kendilerine oy vermeye zorladıklarını biliyoruz. CHP Aile Sigortası Programı ile sosyal yardımlar iki katına çıkartılacak. CHP, yurttaşlarımızı kişilere ve siyasete bağımlı kılan bu düzene son verecek. Desteklerin sağlanmasında yaygınlaşmış olan gelişigüzel ve kayırmacı uygulamalar, yüksek ve usulsüz harcamalar dâhil olmak üzere tüm yolsuzlukları önleyeceğiz. Vatandaşlarımıza seçme özgürlüğü sağlamak için nakit destek sunacak, ayni yardıma bağımlı olmaktan kurtaracağız. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

EŞİTSİZLİKLERİ, GELİR ADALETSİZLİĞİNİ CHP ENGELLEYECEK
Türkiye’de eşitsizliğin ve yoksulluğun kuşaktan kuşağa aktarıldığını dile getiren CHP Denizli Milletvekili Karaca, “Yoksul çocuklar kaliteli sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşamadıkları için yoksulluk döngüsü içinde kalmaktadır. Fırsat eşitliği yaratamayan eğitim sistemi, sosyal hareketliliği kısıtlamakta ve yeni kuşakların bir önceki kuşağa göre daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlayacak olanakları sunmamaktadır. CHP, eşitsizliklerin yoğun olarak yaşandığı toplumumuzda, eşitsizlikleri kaynağında engelleyecek” dedi.

denizli-gulizar-bicer-karaca-sosyal-yardimlasma-ic-1

CHP AİLE SİGORTASI PROGRAMI
CHP Aile Sigortası Programı ile Türkiye’de güçlü sosyal devletin temelini oluşturacaklarını anlatan Karaca, “CHP Aile Sigortası Programı, geliri yoksulluk sınırının altında olan her yurttaşa aylık olarak, düzenli ve yeterli mali destek sağlayacak, yurttaşların gelirini bu sınırın üstüne çıkaracak. Bu destek bir ‘yurttaşlık hakkı’ olacaktır. CHP Aile Sigortası Programı ile hâlâ yapılmakta olan sosyal yardımlar, iki katına çıkartılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı