REKLAMI GEÇ

Ayhan: Köleliği andıran işçi çalıştırmaya son vereceğiz

Ayhan: Köleliği andıran işçi çalıştırmaya son vereceğiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, köleliği andıran çalışma düzenine son vereceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2015 Cuma, 15:26

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları ziyaret ederek, işçilerle bir araya geldi. 7 Haziran seçimlerinden önce fabrikaları gezen AK Partili adayların “Bunlar bu asgari ücreti veremez. Patronlar batar” dediğini öne süren Ayhan, bugün ise “asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağız” noktasına geldiklerini, bunu da dev afişlerle duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.

MHP iktidarında emeğiyle geçinen işçilere yönelik önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten Ayhan, “İşçi kardeşlerimizin ne tür sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Sizlerin sorunlarının çözümüne yönelik önemli projelerimiz var. Bir kere asgari ücret net bin 400 lira olacak. Bu, Devlet sözü. Hakların dengeli bir şekilde korunduğu çalışma hayatı tesis edilecek. Toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, başta kadın ve gençler olmak üzere tüm kesimler için nitelikli istihdam imkanları arttırılacak, çalışma şartları iyileştirilecek ve ücret verimlilik ilişkisi güçlendirilecektir. Çalışma hayatı işçi ile işveren haklarının dengeli bir şekilde korunması yanında, işin korunmasını da dikkate alan politikalar çerçevesinde tanzim edilecek” dedi.

MHP iktidarında çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Ayhan, “Ücretlerin sadece enflasyon oranındaki artışı dikkate alan bir anlayışla belirlenmesi yerine, çalışanların ekonomik büyümeden pay alacağı şekilde belirlenmesi sağlanacak” diyerek, sözlerine şunları ilave etti:

“Asgari ücretten vergi alınmayacak, ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacak. Köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son verilecek. Sigortasız çalışma önlenecek. Sigortasız çalışma ve çalıştırma önlenerek aktif sigortalı sayısı artırılacak ve bu suretle hem sistemin sürdürülebilirliği sağlanacak, hem de sigortalının mağdur edilmesi önlenecek. Kayıtdışı işçi istihdamına yol açan mevzuat, maliyet, denetim yetersizliği, bürokrasi gibi hususlarda alınacak tedbirlerle kayıtlılık özendirilecek. Prim teşvikleri kayıtlı istihdamı arttıracak şekilde düzenlenecek. Çalışma hayatında kontrolsüz göçten kaynaklanan olumsuzlukların giderilmesi için gerekli tedbirler alınacak. Çalışma hayatındaki problemlerin çözümü ve çalışma barışının tesis edilmesi için çalışma hayatındaki çoklu danışma mekanizmaları güçlendirilecek ve tarafların etkin katılımları sağlanacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı