REKLAMI GEÇ

Birtürk: 17-25 Aralık’ın hesabı sorulacak

Birtürk: 17-25 Aralık’ın hesabı sorulacak

MHP Denizli milletvekili adayı Cafer Birtürk, yolsuzlukların önlenmesi amacıyla denetim sisteminin yeniden düzenleneceğini, 17-25 Aralık’ta gündeme gelen iddiaların hesabını MHP iktidarında mutlaka soracaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2015 Cuma, 16:02

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretlerinde esnaf, işçi, memur, çiftçi başta olmak üzere toplumun her kesimiyle bir araya gelen Birtürk, iktidara geldiklerinde yapacaklarını, hayata geçirecekleri projeleri tüm detaylarıyla anlattı.

denizli-cafer-birturk-17-25-araligi-hesabi-sorulacak-ic-1

YOLSUZLUKLA MÜCADELE
Yolsuzlukla mücadelenin MHP seçim beyannamesinde tüm ayrıntılarıyla yer aldığını vurgulayan Birtürk, “Toplum hayatını, demokratik rejimi ve ahlaki değerleri tahrip eden, halkın devlete olan güvenini azaltması ve toplumsal dokuyu tahrip etmesi yanında kaynak israfına, yatırım ortamının bozulmasına ve uluslararası itibarımızın zedelenmesine yol açan yolsuzluğa karşı köklü ve kalıcı tedbirler alınacak, yolsuzluk yapanlar ve yolsuzluğu doğuran unsurlarla etkili bir mücadele yürütülecektir” dedi.

Yolsuzlukların önlenmesinde etkinliği sağlamak amacıyla denetim sisteminin yapısal ve işlevsel olarak yeniden düzenleneceğini belirten Birtürk, şöyle devam etti:

-17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve kara para soruşturması ile ortaya dökülen, hükümet üyeleri ile aile fertlerinin içinde yer aldığı siyasi tarihimizin en büyük rüşvet ve yolsuzluk iddiaları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecek; devlet malına el uzatanlardan, kul hakkı yiyenlerden, rüşvetçilerden, soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır.

-Yolsuzluk yoluyla elde edildiği hukuki olarak tespit edilen her türlü varlığa, nerede ve kimin adına kayıtlı olursa olsun, zaman aşımı gözetilmeksizin el konulmasına imkân sağlayacak hukuki düzenlemeler yapılacaktır.

denizli-cafer-birturk-17-25-araligi-hesabi-sorulacak-ic

-Yolsuzlukları önlemek, yolsuzluklarla mücadelede etkin ve kalıcı politikalar üretmek ve ilgili kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlamak üzere, özerk bir “Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulacaktır.

-Yolsuzluğun toplumumuzdaki olumsuz etkilerinin önlenmesi ve temiz kuşaklar yetiştirilebilmesi için her yıl 17-25 Aralık tarihleri arasındaki dö- nem “Yolsuzlukla Mücadele Haftası” ilan edilecektir.

-Kamu ihale sistemi bütünüyle yeniden düzenlenecek, bu doğrultuda “Kamu İhale Kurumu” da yeniden yapılandırılacaktır.

-Siyasi partiler ve seçim kanunları gözden geçirilerek siyasette demokratik ilke ve standartların hâkim olmasını sağlayacak düzenlemeler yapılacaktır.

– Siyasi partilerin, TBMM üyelerinin ve üst siyasi yönetim kadrolarının faaliyet ve çalışmalarının tüm yönlerinin etik esaslara bağlanması esas olacaktır. Bu amaçla kapsamlı bir siyasi ahlak yasası çıkarılacaktır.

denizli-cafer-birturk-17-25-araligi-hesabi-sorulacak-ic-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı