REKLAMI GEÇ

Birtürk’ten sağlık çalışanlarına yıpranma payı vaadi

Birtürk’ten sağlık çalışanlarına yıpranma payı vaadi

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk’den, sağlık çalışanlarını heyecanlandıran mesaj. Birtürk, MHP iktidarında sağlık çalışanlarına çalışma sürelerinin her bir yılı için 90 gün fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) hakkı verileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2015 Çarşamba, 12:20

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmalarını Doktorlar Caddesi’nde sürdürdü. Bölgedeki esnaf, doktor, ezcacı ve sağlık alanında faaliyet gösteren işyerlerini ziyaret eden Birtürk, kendisine iletilen sorunları dinledi.

denizli-cafer-birturk-mhp-milletvekili-adayi-saglik-sektoru-ic

MHP iktidarında sağlıkla ilgili uygulamalarla ilgili bilgi de veren Birtürk, “Koruyucu sağlık hizmetleri ve temel sağlık hizmetleri, eşitlik ve hakkaniyet prensiplerine uygun olarak; kolay ulaşılabilir, kullanılabilir ve hasta haklarına saygılı bir şekilde devlet tarafından ücretsiz olarak sunulacaktır” diyerek, şunları kaydetti:

-Aile hekimliği sistemi güçlendirilecek, vatandaşların katlanmak zorunda kaldığı ek ücret ve katılım payı uygulaması kaldırılacaktır.

-Hastanelerde; hasta yatağı, donanım ve insan gücü kapasitesinden daha iyi yararlanılması, hasta taleplerinin zamanında karşılanması ve hizmet bekleme süresinin asgari düzeye indirilmesi için “tam gün-tam kapasite çalışma” sağlanacaktır. Bu kapsamda hizmet veren personelin özlük haklarında iyileştirme yapılacaktır. Her ne ad altında olursa olsun, ücret tarifesinde yer almayan ayrıca bir ödemenin yapılmasına fırsat verilmeyecektir.

-İhtiyaç olan yerlerde yeterli sayıda doktor ve yardımcı sağlık personelibulundurulacaktır.

-Sözleşmeli, vekil gibi adlarla çalışan ebe ve hemşireler asli kadrolara geçirilecektir.

-112 sağlık çalışanlarının mali ve sosyal hakları ile çalışma şartlarına ilişkin sorunları çözüme kavuşturulacaktır.

-Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma şartları iyileştirilecektir.

– Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeler prim matrahına alınmak suretiyle emekliliklerine yansıtılması sağlanacaktır.

-Sağlık çalışanlarına çalışma sürelerinin her bir yılı için 90 gün fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) hakkı verilecektir.

-İlaç harcamalarını artıran, ilaçlara karşı direnci güçlendiren ve ilaç yan etkileri üzerinden sağlık kaybına da yol açan gereksiz ilaç tüketimi önlenecektir.

-İlaç takip sistemi geliştirilerek “akıllı ilaç kullanımı” hususunda sağlık personeli için bir ilke ve hastalar için davranış kalıbının oluşması sağlanacaktır.

-Kan ve kan ürünleri ihtiyacının karşılanması için büyük bölgesel kan merkezleri kurulacaktır.

-Her bölgemizde tam teşekküllü “kanser teşhis ve tedavi merkezleri” kurulacaktır.

-Her il ve büyük ilçelerde kemoterapi ve diyaliz merkezleri kurulacaktır

denizli-cafer-birturk-mhp-milletvekili-adayi-saglik-sektoru-ic-1

-Acil vakalara süratle müdahale edilebileceği acil servis ağı kurulacak, acil yardım hizmetlerinin ektin, hızlı ve kaliteli bir şekilde sunulması için insan gücü, fiziki donanım ve araç-gereç imkânları geliştirilecektir.

-Trafik kazalarının yoğun olduğu güzergâhlarda hizmet vermek üzere tam donanımlı hava ve yer ambulans hizmetleri geliştirilecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı