REKLAMI GEÇ

Birtürk: “Yoksulluğu bitireceğiz”

Birtürk: “Yoksulluğu bitireceğiz”

MHP Denizli Milletvekili Adayı Cafer Birtürk, Nikfer’i ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Partisinin yoksullukla mücadele programlarını anlatan Birtürk, yoksullukla mücadelenin üretimin desteklenerek sağlanacağını ifade etti, güçlü bir üretim ekonomisinin kurulacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2015 Pazar, 14:28

MHP Denizli Milletvekili Adayı Cafer Birtürk, 1 Kasım seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. İl merkezinin yanı sıra ilçeler ve bağlı mahalleleri de ziyaret eden Birtürk, yüzlerce vatandaş ile el sıkışıyor, dertlerine ortak oluyor, çözüm önerileri sunuyor.

NİKFER’İ ZİYARET ETTİ
MHP Adayı Birtürk ve beraberindekiler, Tavas’ın Nikfer Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya geldi. Kahveleri ziyaret eden, pazar yerini gezen Birtürk, halkın sorunlarını dinledi.

denizli-mhp-milletvetili-adayi-cafer-birturk-derdimiz-yoksulluk-ic

GÜÇLÜ ÜRETİM EKONOMİSİ TESİS EDİLECEK
İstikrarlı bir ekonomik büyüme için üretim ekonomisine geçilmesi gerektiğini anlatan Birtürk, “Üreten, istihdam yaratan ve üretilen değerden bu süreçte yer alan her kesimin katkısı ölçüsünde adil pay almasını sağlayan, üretim sürecinde yer almayan muhtaçların ise sosyal koruma programlarıyla desteklenmelerini ve yoksulluktan kurtarılmalarını öngören bir sosyal refah düzeni oluşturulacak. Bu amaçla özel teşebbüsün uzun vadeli yatırım kararları alabileceği uygun yatırım iklimi oluşturulacak, küçük ve orta ölçekli işletmeler desteklenecek, doğrudan yabancı sermayenin katma değer ve istihdam yaratmak üzere yapacağı yatırımlar özendirilecek” dedi.

ORTA DİREK CANLANDIRILACAK
Sosyal refah politikalarının esasını öncelikle yoksul insanların yoksulluktan kalıcı bir şekilde kurtarılarak yoksulluk sınırının altında hiçbir vatandaşın bırakılmaması olduğunu anlatan Birtürk, “Toplumun refah düzeyi yükseltilerek vatandaşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesi sağlanacak. Ekonomik ve sosyal politikaların, orta direk ile dar ve sabit gelirlileri destekleyecek şekilde ahenk içinde uygulanması ve gelirin dengeli dağılımı sağlanacak. Bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması ve yerel üretim potansiyelinin harekete geçirilmesi için kamu-özel sektör işbirliği geliştirilecek” diye konuştu.

denizli-mhp-milletvetili-adayi-cafer-birturk-derdimiz-yoksulluk-ic-2

YOKSULLARIN ÜRETİCİ KONUMA GELMESİ SAĞLANACAK
Yoksulların üretici konuma geçmesi ve kendi kazandıkları ile geçimlerini sağlayacak seviyeye yükselmesini hedefleyen bir program uygulayacaklarını dile getiren Birtürk, “Yoksul kesimlere yönelik ekonomik faaliyetler çeşitlendirilerek gelir getirici projeler desteklenecek, kendi işini kuracak girişimcilere finansman, danışmanlık ve pazarlama desteği sağlanacak. Kolay kazanç sağlayan ve istihdam öngörmeyen rant ekonomisine son verilecek, kaynakların üretimi teşvik edecek şekilde kullanılması sağlanacak. Vergi tabana yayılacak, yoksul kesimin vergi yükü hafifletilecek, uygulanacak transfer politikalarıyla yoksul ve yoksullaşma riski taşıyan kesimin millî gelirden daha fazla pay almaları sağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı