REKLAMI GEÇ

MHP’li Birtürk’ten kamu çalışanlarına kadro mesajı

MHP’li Birtürk’ten kamu çalışanlarına kadro mesajı

MHP Denizli ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, iktidara geldiklerinde kamudaki taşeron işçilerin, 4/C’lilerin, vekil, sözleşmeli ve geçici statüde çalışanların kadrolu yapılacağının sözünü verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2015 Salı, 14:22

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmaları kapsamında Merkezefendi ve Pamukkale kaymakamlıklarında çalışan kamu personelini ziyaret etti. Ziyaretinde MHP’nin kamu yönetimi ve kamu çalışanları hakkındaki vaatlerini anlatan Birtürk, “Kamu çalışanları üzerinde uygulanan yıldırma, sürgün, ötekileştirme, torpil ve kayırmaya dayalı zulüm düzenine son verilecek, yaşadıkları mağduriyetler giderilecektir” dedi.

denizli-cafer-birturk-kamu-calisanlarina-mesaj-verdi-ic-2

Derece konusunda yaşanan eşitsizliği gidereceklerini, yeni göreve başlayacak olanların da derece ve kademelerine bir derece ilâve edilmesine yönelik düzenleme yapacaklarını kaydeden Birtürk, MHP’nin bu konudaki programını şöyle açıkladı:

-Kamu yönetimi reformunun temel ilkelerini; hukuk devleti ve adalet, kurumsal kapasitenin artırılması, bireysel yetkinlikleri, performansı ve hizmet üretimini esas alan bir insan kaynakları yönetimi, e-dönüşüm, yolsuzluklarla mücadele ve hesap verebilirlik oluşturacaktır.

-Devletin doğrudan hizmet sunumundaki rolü azaltılarak düzenleme ve denetleme görevini daha iyi şekilde yürütmesi sağlanacaktır. Stratejik işlevler merkezileştirilecek yerel yönetimlerin uhdesinde daha etkin hizmet sunulabilecek olan operasyonel işlevler yerelleştirilecektir.

denizli-cafer-birturk-kamu-calisanlarina-mesaj-verdi-ic-1

-Vatandaşın, kamu kurumlarından aldığı hizmetten memnun ve mutlu olduğu, idari eylem ve işlemleri denetleyebildiği ve mutlak güven duyduğu bir kamu yönetimi tesis edilecektir.

-Personel rejimi, liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden düzenlenecektir.

-Kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C’liler, vekil, sözleşmeli ve geçici statüde çalışanlar kadroya geçirilecektir.

– Kamu çalışanları üzerinde uygulanan yıldırma, sürgün, ötekileştirme, torpil ve kayırmaya dayalı zulüm düzenine son verilecek ve yaşadıkları mağduriyetler giderilecektir.

-Kamuda çalışan şube müdürlerine 3000 ek gösterge verilecek, müdürler, müdür yardımcıları, şef, memur ve yardımcı hizmetlilerin mali ve sosyal hakları ile ilgili mağduriyetleri giderilecektir.

-Kamu çalışanlarına çeşitli adlar altında ödenmekte olan tüm ek ödemeler emekli aylığına yansıtılacaktır.

-Memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında verilmiş olan disiplin cezaları, devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ve yolsuzluk suçları ile ilgili olanlar hariç olmak üzere bütün sonuçları ile affedilecektir.

-Memur ve diğer kamu görevlilerinden bir derece hakkından daha önce yararlanmamış olanlara bir derece verilerek eşitsizlik giderilecek ve yeni göreve başlayacak olanların da derece ve kademelerine bir derece ilâve edilmesine yönelik düzenleme yapılacaktır.

-İmam ve müezzin kadrosu olmayan camilere kadro ihdası yapılacak, boş bulunan imam ve müezzin kadrolarına atama yapılarak imam ve müezzini olmayan cami bırakılmayacaktır,

-Büyükşehir belediyesi sınırlarını mülki sınır haline getiren büyükşehir belediyesi kanunundaki düzenleme kaldırılacak, bu doğrultuda ilçe belediyeleri yetki ve işlevlerine yeniden kavuşturulacaktır.

denizli-cafer-birturk-kamu-calisanlarina-mesaj-verdi-ic

-Kaldırılan belediye, özel idare ve beldeler ile tüzel kişilikleri sona erdirilen köylerin ekonomik, sosyal, demografik ve benzeri yöreye özgü özellikleri dikkate alınarak yeniden kurulmaları ve tüzel kişiliklerine kavuşturulmaları sağlanacaktır.

-Belde ve köylerde, üretim yapısı ve potansiyeli dikkate alınarak tarım, hayvancılık, sağlık, turizm, orman, maden ve diğer alanlarda kamu görevlileri görevlendirilecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı