REKLAMI GEÇ

Güven Kavak, sizi ve o anınızı ölümsüzleştiriyor

Güven Kavak, sizi ve o anınızı ölümsüzleştiriyor

Düğün bir andır, yansımaları ise ömür boyu süren bir anı. Yaşamınızın en özel anı olan düğün töreninizi ölümsüzleştirmek, geleceğe bir anı olarak bırakmak istiyorsanız, sizi çok özel bir seçim bekliyor. Fotoğrafı sanata dönüştüren Güven Kavak, yılların birikimini aktardığı sanat eseri fotoğraflar için Çamlık’taki mükemmel stüdyosunda hizmet veriyor. Teknolojiyi yakalayan, ancak nostaljiden de ödün vermeyen Güven Kavak, özellikle evlenecek çiftlere hayal bile edemeyecekleri fotoğraflar vaat ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2016 Pazar, 08:30

Fotoğraf bir sanattır. Deklanşöre ilk basıldığı günden bu yana inanılmaz bir değişim ve gelişim gösterdi, en özel anların uzun yıllar boyu saklanmasına ve sürekli hatırlanmasına olanak sağladı.

Fotoğraf son dönemlerde gelişen teknoloji ile her yanımızda olsa da bu alanda fotoğrafçının etkisi ve yeri tartışılmaz. Günlük yaşadenizli-guven-kavak-fotografci-6mın her anında içinde olduğumuz fotoğraflar öyle anlar vardır ki çok daha büyük önem taşır. İşte bu anların başında da düğün törenleri gelir.

Sizi, fotoğraf sanatçısı Güven Kavak ile hem fotoğrafın, hem de fotoğrafçının dünyasına yolculuğa davet ediyoruz. Kavak ile dünden bu güne fotoğrafçılığı, özellikle düğün teması üzerinde konuştuk. Güven Kavak hem kendini, hem fotoğrafçılığı, hem de fotoğrafa bakış açısını anlattı.

HAYALİM FOTOĞRAFLARIMLA HATIRLANMAKTI
Fotoğrafçılığın baba mesleği olduğunu ve bu sanatla eline ilk aldığı körüklü fotoğraf makinesi ile tanıştığını belirten Güven Kavak, “Dünyaya fotoğraf makinesinden bakmak ve çok farklı görmek büyük bir rüyaydı benim için. İlk kez elime makine aldığım, ilk kez deklanşöre bastığım gün başladı Güven Kavak ile fotoğraf” dedi.

denizli-guven-kavak-fotografci-5

1997 YILINDA STÜDYOMU AÇTIM
Hayallerini paraya değişmemenin kendisi için en önemli kural olduğunu belirten Güven Kavak, “1997 yılıydı. Hayallerimin peşinden koşmak, o hep arzuladığım fotoğraf ile bütün olmak fikri artık daha da ağır basıyordu. Güven Kavak Fotoğraf ismini alarak, Mimar Sinan Caddesi üzerinde fotoğraf ve tasarım ofisini açtım. Bu hayallerimin ilk adımıydı ve mutlu bir başlangıç yapmıştım. 2000 yılına geldiğimizde yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim, 2500 metrekare kapalı alanda oluşturduğum stüdyoda, reklam çekimlerinde çığır açan bir adım daha attım. Denizli’den başladığım ofis mantığını İzmir ve İstanbul’a da taşıdım, Güven Kavak ismini hafızalara kazıdım” dedi.

FOTOĞRAFÇILIK BİR SANATTIR
Fotoğrafçılığın bir sanat olduğunu, bu sanatın da ancak bir sanatçı tarafından icra edilmesi gerektiğini belirten Güven Kavak, “Gelişen teknoloji ile geldiğimiz nokta eline her makineyi alanın fotoğrafçı olarak görülmesi. oysa fotoğraf ubiru sanattır ve bu sanatı herkes yapamaz. Daha açık bir ifadeyle yapmamalı. Fotoğrafın ilk günden itibaren seyrini bilen, körüklü fotoğraf makinesinden son model dijital cihazlara uzanan değişim sürecini en yakından takip eden biri olarak, fotoğraf makinesinin ve gelişen programların sanatçının üzerinde mutlak hakimiyet kurmasına karşı olanlardanım” dedi.

denizli-guven-kavak-fotografci-4

FOTOĞRAFLARLA OYNAMIYORUM
Çektiği fotoğraflarda oynamalar yapmadığını, fotoshop ile fonları değiştirmediğini belirten Güven Kavak, “Fotoğraf tam da o andır. O anın büyüsünü vermeli, arka planda oynamalar yapılmamalı, yapısı değiştirilmemeli. Ben buna inanıyorum. Bu nedenle de fotoğrafın yaşanmışlığı yansıtması, yalanı içinde barındırmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

denizli-guven-kavak-fotografci-3

O ANI YAŞAMALI VE YAŞATMALI
Fotoğrafın o anı yaşaması ve yaşatması gerektiğini anlatan Güven Kavak, “O anların içinde belki de en önemlilerinden biri düğün törenleridir. Çiftler için, aileleri için bu törende yaşanan her an çok önemlidir. İşte biz fotoğraf sanatçılarına düşen de o anı yaşamak ve yaşatmaktır. Fotoğrafçının bakış açısı, bu özel anları çok daha anlamlı kılar. Siz de yaşamadığınız bir deneyim istiyorsanız, sizi ölümsüzleştirecek sanat eserleri istiyorsanız, Çamlık’taki ofisimize bir kahve içmeye bekliyoruz” dedi.

İLETİŞİM İÇİN:
ADRES: Mehmetçik Mahallesi, Ulus Caddesi No:174 Kat:1 DENİZLİ (Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu karşısı)
TEL: 0 505 782 40 21

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı