REKLAMI GEÇ

Oy ve Ötesi’nden seçmenlere 1 Kasım çağrısı: Oyunu seven saysın

Oy ve Ötesi’nden seçmenlere 1 Kasım çağrısı: Oyunu seven saysın

Oy ve Ötesi Koordinasyon ekibi, Denizli Barosu Lokali’nde sandık gönüllüleri ile biraraya geldi. Adil ve şeffaf bir seçim için “Oyunu seven saysın” çağrısında bulunan Oy ve Ötesi Derneği Ege Bölgesi Koordinatörü Semih Enön, Türkiye’de her iki kişiden birinin sandık ve seçim güvenliğinden endişe ettiğini söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2015 Pazar, 16:21

30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ile yola çıkan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6 ilde, 7 Haziran milletvekili seçiminde ise 46 ilde seçim sürecini takip eden toplam 106 bin gönüllünün desteğini alan Oy ve Ötesi, şimdi de 1 Kasım’daki erken genel seçim için “Oyunu Seven Saysın” sloganı ile çalışmalarına devam ediyor.

Denizli Barosu Lokali’nde sandık görevlileri ile biraraya gelen Oy ve Ötesi Derneği Ege Eğitim Koordinatörlerinden Semih Enön, seçim ve sandık güvenliği konusunda yapılması ve izlenmesi gereken süreç hakkında bilgi verdi.

denizli-oy-ve-otesi-ic

GÜVENLİK ENDİŞESİ
Eğitim çalışmasına katılan sandık gönüllülerden yarıdan fazlası “Seçim ve sandık güvenliğine inanıyor musunuz?” sorusuna “hayır” yanıtını verirken, Ege Eğitim koordinatörlerinden Semih Enön, “Türkiye’de her iki kişiden biri bu endişeyi taşımaktadır. O nedenle sizlerin yapması gereken, görevli olduğunuz sandıkta oy kullanma işleminden, oyların sayımına kadar yapmanız gerekenler ve hukuki yaptırımlar hakkında bilgi sahibi olmanız önemli. İşte bu nedenle bu eğitim çalışmalarını düzenliyoruz” dedi.

“7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE ŞAİBE YAŞANMADI”
Bağımsız ve tarafsız bir duruşla ilerleyen Oy ve Ötesi’nin 1 Kasım’da yine adil ve şeffaf bir seçim için Denizli’de bin sandık gönüllüsüne ulaşmayı hedeflediklerini belirten Enön, “Eğitim çalışmalarımıza 30 Mart yerel seçimlerde başladık. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından 7 Haziran genel seçim ile ilgili çalışmalar yaptık. Son genel seçimde basından da takip ettiğiniz gibi hiçbir şaibe yaşanmadı. Bunun en önemli etkini Oy ve Ötesi gönüllülerinin sandıklarda görev almasıydı. Seçim sürecini çok iyi takip etmesi şaibeyi önlemiştir. Eğitim verdiğimiz gönüllüler, inanın sandık başkanlarından daha çok hukuki bilgiye sahip oluyorlar” diye konuştu.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Denizli’de eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirterek, Denizlilileri sandık gönüllüsü olmaya çağıran Enön, “Ülkede demokrasi ve şeffaflıktan emin olmak isteyen her bireyin bilfiil bu değerlerin temsilcisi ve savunucusu olması gerekiyor. Bu oy verme ve sayım süreçlerine müşahitlik etmekten de geçiyor. Gönüllülerimiz sayesinde 7 Haziran akşamı kimse seçim sonuçlarından şüphe duymadı. Gönüllülerimiz sürecin her noktasının yasalara uygun ilerlediğinden emin olabildi. Uygulama hatalarından caydırma konusunda son derece etkili olduklarını ifade eden gönüllülerimizin yüzde 98’i yarattıkları farktan memnunlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı