REKLAMI GEÇ

ITIN Başvurusu Yapmanın Kolay Yolu

ITIN Başvurusu Yapmanın Kolay Yolu

Hayallerinizin ülkesi Amerika Birleşik Devletlerinde yaşıyorsunuz ya da yakın bir tarihte bu ülkeye giderek yaşamaya mı başlayacaksınız. Bu özgürlükler ve düşler ülkesinde sizi bekleyen olgulardan bir tanesi de ITIN numarası olacaktır. Daha önce bu ülkeye giden Türk vatandaşlarının son derece iyi bildiği gibi Amerika’da vergi konusu son derece geniş kapsamlı olan bir olgudur. Ülke kim başkan olursa olsun bu konuda son derece titiz ve…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2022 Salı, 15:35

Hayallerinizin ülkesi Amerika Birleşik Devletlerinde yaşıyorsunuz ya da yakın bir tarihte bu ülkeye giderek yaşamaya mı başlayacaksınız. Bu özgürlükler ve düşler ülkesinde sizi bekleyen olgulardan bir tanesi de ITIN numarası olacaktır. Daha önce bu ülkeye giden Türk vatandaşlarının son derece iyi bildiği gibi Amerika’da vergi konusu son derece geniş kapsamlı olan bir olgudur. Ülke kim başkan olursa olsun bu konuda son derece titiz ve tavizsiz davranır. Eğer Amerika’da yaşıyorsanız kendinize ait bir işyeriniz varsa o zaman mutlak ITIN numarası almanız gerekir. Yine kendinize ait bir işyeri olmasa bile belirli bir kazancınız varsa mutlaka tıpkı ülkemizde olduğu gibi vergi mükellefi olursunuz ve ITIN numarası almanız gerekir. Ülkeye yapılan yatırımlar sırasında örneğin kişi Amerika Birleşik Devletlerinde gayrimenkul alırken, aldığı gayrimenkulü kiraya verirken de bu numara istenir. O zaman da yapılması gereken tek şey IRS kurumunun sitesine girerek online olarak başvuru formunu doldurarak bu numara alınabilir.

Lakin burada şöylesi olan bir sorun vardır. ITIN numarası almak özellikle bu formu doldurmak konuya tam hakim olmayanlar için çok karmaşık gözükebilir. Anlaşılmayan şeyler olabilir. Kişi istemeden bilinçsizce bir hata yapabilir. O zaman da ITIN numarasını alması çok daha zor bir hale gelebilir. İşte bu durumla hiçbir biçime uğraşmamak için ITIN başvurunuzu ITINmama.com üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Sitede az bir İngilizce bilgisi ile kolayca sitede yer alan adımlar takip edilerek kolayca başvuru yapılabilir. Böylece sorun sıkıntı olmadan bu  vergi numarası başvurusu rahatlıkla ve en ufak bir risk içermeden hatta sitede canlı destek veren kişiden online destek alarak yapılabilir. Site alanında tam anlamı ile lider durumundadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı