REKLAMI GEÇ

Muhasebeci Adayları İçin Etkili CV Hazırlamanın Püf Noktaları!

Bazı insanlar için CV hazırlama süreci, akademik niteliklerini yazmak ve ilgili birkaç deneyim eklemek kadar basittir. Ancak diğerleri için çok daha fazla zaman alıcı olabilir. Bunun nedeni, işe alım uzmanının neler yapabileceğinizi ve sizi neden işe almaları gerektiğini anlayabilmesi için CV’nize tüm doğru bilgileri eklemeniz gerekmesidir. Bu kılavuzda size etkili bir CV’nin nasıl yazılacağını göstereceğiz, böylece işe alım uzmanları görüştükleri her adayla tam olarak…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2022 Cuma, 12:33

Bazı insanlar için CV hazırlama süreci, akademik niteliklerini yazmak ve ilgili birkaç deneyim eklemek kadar basittir. Ancak diğerleri için çok daha fazla zaman alıcı olabilir. Bunun nedeni, işe alım uzmanının neler yapabileceğinizi ve sizi neden işe almaları gerektiğini anlayabilmesi için CV’nize tüm doğru bilgileri eklemeniz gerekmesidir. Bu kılavuzda size etkili bir CV’nin nasıl yazılacağını göstereceğiz, böylece işe alım uzmanları görüştükleri her adayla tam olarak ne elde ettiklerini bilecekler!

Bölüm: Akademik Niteliklerinizden Bahsedin

Akademik nitelikleriniz önemli bir faktördür ve başvurunuzu değerlendirirken işveren tarafından dikkate alınacaktır. Ancak, bu işte faydalı olabilecek başka hangi becerilere sahip olduğunuzu düşünmeniz de önemlidir.

Bu pozisyon için en önemli nitelik, muhasebe veya finans alanında bir derece ve ardından profesyonel bir ortamda benzer rollerde deneyimdir. Bu gereklilikleri henüz karşılamıyorsanız, mülakat aşamasında başarı şansınızı artırmanıza yardımcı olabilecek birçok eğitim kursu fırsatı bulunmaktadır.

Akademik sicilimin hangi yönlerini vurgulamalıyım?

Eğitiminiz sırasında hangi becerileri edindiğinizi ve bunların bu rolün sorumluluklarıyla nasıl ilişkili olduğunu göz önünde bulundurmanız çok önemlidir. Şunları düşünmeniz gerekir:

  • Güçlü ve zayıf yönleriniz;Örneğin: -Nicel analizde iyiyim ama kişilerarası becerilerim eksik -Kendi projelerimde bağımsız olarak çalışabildim -Birkaç projeyi aynı anda büyük bir başarıyla yönettim

Bölüm: İlgili Deneyiminizi Açıklayın

Sadece en son değil, ilgili tüm deneyimlerinizi ekleyin. Uzun süredir çalışıyor olabilirsiniz ve paylaşacak pek çok harika deneyiminiz olabilir. Hepsini eklemeyi unutmayın!

Her türlü liderlik deneyimini dahil edin. Liderlik sadece diğer insanları yönetmek değildir; iş ortamınızdaki projeler veya görevler için sorumluluk alarak da gösterilebilir. Gayri resmi veya geçici olsalar bile (yine de sayılırlar!) sahip olduğunuz tüm liderlik rollerini takip edin.

Her türlü gönüllü çalışmayı dahil edin. Gönüllülük, toplum hizmetine olan ilgiyi ve sorulmadan inisiyatif alabilme becerisini gösterir – her iki beceri de işverenler tarafından oldukça değerlidir! Mümkünse, katılmadan önce CV‘nizde ne tür bir gönüllülüğün en iyi şekilde görüneceğini öğrenin, böylece faaliyetlerinizi kendinizi kendileri kadar başkalarını da önemseyen biri olarak markalaştırmaya yönelik olarak uyarlayabilirsiniz (bu, gönüllü çalışmalarını tanımlama şekillerinde ortaya çıkmalıdır).

Bölüm: Becerilerinizi Öne Çıkarın

  • Beceriler CV’nizin en önemli parçasıdır.
  • İşverenlerin görmek istediği şey becerilerdir.
  • Sizi diğer adaylardan ayıran şey becerilerinizdir.
  • Beceriler işe alınmanıza yardımcı olacak şeylerdir.

Bölüm: Özgeçmişinize Anahtar Kelimeler Ekleyin

Özgeçmişinizde her zaman kendi kelimelerinizi veya ifadelerinizi kullanabilirsiniz, ancak işle ilgili anahtar kelimeler eklediğinizden emin olun. Anahtar kelime bölümü, beceri ve yetenekler açısından neler sunabileceğinizi tanımlayan önemli terimleri içerir. Bu, işe alım uzmanlarının ve işe alım yöneticilerinin çevrimiçi özgeçmiş aradıklarında sizi bulmalarını kolaylaştırır, bu nedenle “muhasebe”, “finans”, “yönetim” gibi anahtar kelimeleri veya hatta sadece işe alım yapan şirketin adını eklediğinizden emin olun!

Özgeçmişinizin üst kısmına bir anahtar kelime özeti eklemek de iyi bir uygulamadır (eğer daha önce eklenmemişse). Bu, genellikle altında yazdıklarınızın kısaltılmış bir versiyonudur – genellikle 100-150 karakter uzunluğundadır – bu nedenle çok fazla ayrıntıya girmeden kendiniz hakkında yeterli ayrıntıya sahip olması gerekir. Buraya bazı önemli başarılarınızı da ekleyebilirsiniz; bunlar genellikle terfiler/ödüller/üstlenilen yeni sorumluluklar vb. gibi, işvereni benzer niteliklere sahip ancak henüz kendini kanıtlayamamış başka bir aday yerine neden sizi işe alması gerektiği konusunda ikna etmeye yardımcı olabilecek şeylerdir.”

Çıkar yol: Özgeçmişinizde akademik niteliklerden daha fazlası vardır.

Özgeçmişiniz bir pazarlama belgesidir. Bu sizin satış aracınızdır ve istediğiniz işi almanıza yardımcı olur. CV’nizi yazarken bunu unutmamanız önemlidir. Belgenin içeriği ve tasarımı bu gerçeği yansıtmalıdır, böylece iyi olduğunuz her şeyi gösterebilir ve üst düzey bir şirketle mülakat yapmayı hak edebilirsiniz.

Conclusion

Notlarınızı ve diğer akademik kayıtlarınızı CV’nize koyup bir gün aramak cazip gelebilir. Ancak unutmayın, iş piyasası rekabetçidir. Kalabalığın arasından sıyrılmak istiyorsanız, diğer başvuru sahiplerinin yaptıklarının ötesine geçmeniz gerekir. Bu, notlarınızdan daha fazlasına odaklanmanız anlamına gelir – ilgili iş deneyimini, söz konusu iş rolü için yararlı olabilecek becerileri veya işe alım yöneticilerinin CV veritabanlarında arama yaparken özgeçmişinizi bulmalarına yardımcı olabilecek bu konularla ilgili anahtar kelimeleri de eklemelisiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı