REKLAMI GEÇ

ODTÜ Denizli Okulları’nda yoğun tempo

ODTÜ Denizli Okulları’nda yoğun tempo

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda, yoğun bir ay geride kaldı. Mayıs’ta farklı alanlarda düzenlenen etkinlikler, veliler ile öğrencileri aynı sınıflarda buluşturdu. Proje çalışmalarıyla da öğrencilerde bilimsel merak uyandırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2014 Cuma, 12:46

Denizli’nin köklü eğitim kurumlarından ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları, çeşitli aktivite, etkinlik, sunum, yarışma ve geziler ile dolu dolu bir ayı geride bıraktı. Sınıflara giren veliler, çocuklarıyla interaktif bir ders ortamı yaşarken, düzenlenen yarışmalarda ODTÜ’lü öğrenciler; gümüş ve bronz madalyalar ile mansiyon ödülleri kazandı. Sakız Adası’na düzenlenen gezi ise, ODTÜ ailesini bir araya getirdi.

ic-big-hands

“ANASINIFLARI BİG HANDS SMALL HANDS” ETKİNLİĞİ
ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları tarafından düzenlenen “Big Hands Small Hands” etkinliğinde veliler, sınıflara alınarak, İngilizce öğretmenleri eşliğinde çocuklarıyla birlikte ders işleme fırsatı yakaladı. Anasınıfının minikleri, gerçekleştirdikleri etkinlikleri aileleriyle paylaşmanın sevincini yaşadı.
Açık sınıf çalışmasının ardından portfolyo etkinliğine geçildi. Öğrenciler, ODTÜ Geliştirme Vakfı İlkokul Spor Salonu’nda, yıl boyunca yaptıkları seçme etkinlerden oluşan portfolyo dosyalarını ailelerine sundu. Veliler, öğrencilerin anlatımıyla gelişim takvimi niteliğindeki çalışmaları keyifle inceledi. Etkinlik sonunda veliler, “Adım Adım İlkokul” sunumuna katıldı. Veliler, önümüzdeki yıl 1. sınıfta öğrencileri nelerin beklediği konusunda ön bilgi edindi.

ic-anasinifi

“1.SINIFLARDA BİG HANDS, SMALL HANDS” HEYECANI
2013-2014 eğitim öğretim yılının tamamlanmasına kısa bir süre kala, birinci sınıf öğrencilerinin velileri ile “Big Hands, Small Hands ” adlı açık sınıf uygulaması gerçekleştirildi. Öğrencilerin sınıf ortamından ve İngilizce derslerinden bir kesit sunulan etkinlikte, veliler ile sınıf öğretmenleri tanıştırıldı, İngilizce öğretmenlerin ders paylaşımı sundu.
Velilerle interaktif olarak gerçekleştirilen dersin ardından tüm öğrenciler, yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan en beğendiklerini ürün dosyalarını velileri ile paylaştı. Böylece anne-babalar, çocuklarının ders yılı başından beri olan gelişimlerini gözlemleme şansı yakaladı.

ic-portfolyo

2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN PORTFOLYO SUNUMU
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda gerçekleştirilen etkinliklerden birisi de “Ailemle Kitap Okuyorum” sunumu oldu. 3 ve 4. Sınıf Zümre Sorumlusu Aslı Canibey ile Ortaokul Türkçe-Sosyal Zümre Sorumlusu Gökhan Özdanışman, 2. sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik etkinlikte; kitap okumanın önemi, doğru kitap seçimi ve öğrencilerin kitap okurken hangi sorularla yönlendirileceği konularında bilgi aktardı.
Velilerin keyifli zaman geçirdiği atölye çalışmasının sonunda öğrenciler, aile katılımlı “portfolyu sunumunu gerçekleştirdi. Öğrenciler, yıl boyunca yaptıkları seçme etkinlerden oluşan Türkçe ve İngilizce portfolyo dosyalarını ailelerinin beğenisine sundu. Veliler, öğrencilerin anlatımıyla gelişimlerini adım adım gösteren çalışmaları keyifle inceledi.

ic-speakingday

İLKOKULDA “SPEAKING DAY” İKİNCİ DÖNEM YENİDEN YAPILDI
ODTU Geliştirme Vakfı Özel Denizli İlkokulu’nda, 13 Mayıs 2014 Salı günü “SpeakingDay” (Sözel Değerlendirme) etkinliği ikinci kez gerçekleştirildi. İlki birinci dönem yapılan ve öğrencilerin İngilizce dersi kazanımlarına yönelik dilsel becerilerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen bu etkinlikte; öğrencilerin öz güvenlerini artırma, birebir konuşma ortamında kendilerini ifade etme olanağı ve farklı bir deneyim edinmelerini sağlamak amaçlandı.
2. sınıflardan itibaren 3. ve 4. sınıflar öğrencileri desözel değerlendirmeye alındı. İkinci dönem tekrarlanan değerlendirme sonucunda, öğrencilerin dilsel gelişimlerini gözleme şansı bulundu ve değerlendirme sonunda her öğrenciye sertifika verildi.

ic-euraka

EUREKA YARIŞMASI’NDA MANSİYON ÖDÜLÜ
Eureka Yarışması, öğrencilerde bilimsel merak uyandırmak, onların bilime yakın olmalarını, bilimin yaşamın içinde bir olgu olduğunu görmelerini sağlamak amacıyla düzenlendi. Yarışmaya toplamda 112 proje başvurusu yapıldı.
Birinci jüri elemesinden geçen 33 proje arasında ODTU Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları da yer aldı. “Biyoetanol Yakıt” ve “Hidrojen Yanması ile Enerji Üretimi” projeleriyle Ankara’da finaline katıldı. Final değerlendirmesi sonucunda “Biyoetanol Yakıt” adlı proje mansiyon ödülüne layık görüldü.

KOROLAR ŞENLİĞİ’NDEN ÖDÜLLE DÖNDÜLER
Türkiye 19. Polifonik Korolar Şenliği 16 -25 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi. Şenlik öncesi ODTÜ Minikler Korosu, ODTÜ Ankara Okulları ile Anıtkabir’i ziyaret etti. Meclisi de gezen koro, Nazım Hikmet Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Polifonik Korolar Şenliği”ne katıldı.

ic-koro-senligi
“Yangın Var, Minik Ayı, Bir Fırsat Verin, Tilki ve Akıllı Karga” isimli şarkıları seslendiren ODTÜ Minikler Korosu, dinleyenleri büyüledi. Minikler, “sahne hakimiyeti, koro disiplini ve görünüm” dalında “başarı ödülü” kazandı.

ic-portfolyo-veli-paylasim

PORTFOLYO VELİ PAYLAŞIMLARI YAPILDI
ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nda, öğrencilerin bir ya da birkaç alandaki emeklerini, harcadığı çabayı, geçirdiği evreleri gösteren çalışmaların bir bütünü olan ve “ürün dosyası” olan portfolyo oluşturulmasına da ayrı bir önem veriliyor.
Öğrenci gelişiminin veli ve öğretmenleri tarafından izlenmesine olanak sağlayan portfolyo,onların sınıf içi ve sınıf dışı çalışmaları ile aktivitelerini de ortaya koyan bir değerlendirme olarak kabul ediliyor.
Portfolyo çalışmalarıyla öğrencileri etkin bir şekilde öğrenen, eleştirel düşünebilen ve karşılaştığı sorunları çözebilen birey olarak gelişmelerine rehberlik eden ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, seçki dosyalarını veliler ile paylaşıyor. Bu kapsamda, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı sonuna yaklaşırken 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinindönem başından itibaren oluşturdukları portfolyo çalışmaları, ailelerin beğenisine sunuldu. Türkçe ve İngilizce çalışmalarının ortak paylaşımlarının ardından, veliler, hem İngilizce hem sınıf öğretmenleri ile özel görüşmelerini gerçekleştirdi.
“Adım adım ortaokul” oryantasyon çalışmaları kapsamında da 4. sınıflar, paylaşımlarını ortaokul binasında yaparak, gelecek yıl için ilk adımlarını atma şansı buldu. Söz konusu etkinlik, velilerinolumlu izlenimleriyle sona erdi.

ic-egitimde-iyi-ornekler

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI
Sabancı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Eğitim Reformu Girişimi tarafından düzenlenen “11. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı”na ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli İlkokulu öğretmenlerinden Aslı FitoloğluCanibey, Esma Gül Işık, AslıhanFenli, Nurdan Pekenti, Ayşe Kıyak ve Pelin Bilgiç katıldı.
Aslı FitoloğluCanibey ve Aslıhan Fenli, konferansta sözlü sunum ve atölyeler çalışmalarında iyi örnekler paylaştı. Deneyimlerini eğitim camiasıyla paylaşan ODTÜ’lü öğretmenler, başarılı ve dolu dolugeçen bir konferansı geride bıraktı.

ic-urfodu-bilgi-yarismasi

URFODU BİLGİ YARIŞMASI’NDA 3 MADALYA
5 Nisan Cumartesi günü ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda gerçekleştirilen ve Ural Federal Bölgesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nın (URFODU) final etabının sonuçları açıklandı.
Türkiye, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Kazakistan, Tacikistan ve Ukrayna’dan çok sayıda öğrencinin ilgi gösterdiği yarışmaya,ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları matematik alanında katıldı.
8. sınıf öğrencilerinden Melisa Taşpınar 99 puanla gümüş madalya, Kaan Büyükkalaycı 98 puanla bronz madalya ve 6. sınıf öğrencilerinden Onur Tanınmış 95 puanla bronz madalya kazandı.

ic-sakiz-adasi

ODTÜ AİLESİ SAKIZ ADASI’NDA
Bu arada, Yunanistan’ın Sakız Adası’na bir gezi düzenlendi. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen geziye veliler ve öğrenciler katıldı.
Sakız Adası’ndaki dükkanlar ve şehir merkezindeki tarihi mekanlar gezilerek bilgi alındı. Adaya adını veren sakızla yapılan yerel tatlılar, reçeller ve diğer ürünler tadıldı. Gezi, güzel sohbetler ve anılarla son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı