REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün skandallarla birlikte anılmasına neden olayların kronolojik sıralaması

PAÜ’nün skandallarla birlikte anılmasına neden olayların kronolojik sıralaması

Son olarak, ‘yerli tohum düşmanı rektör’ olarak ülke gündemine giren, ardından da danışmanının skandal paylaşımlarıyla sıkıntıya düşen Rektör Hüseyin Bağ’ın yönettiği üniversite son yıllarda ‘skandallarla’ sık sık gündeme geliyor. YÖK yönetiminin bile dahil olduğu ‘skandal’ olarak nitelendirilen olayların kronolojik sıralaması…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2020 Pazartesi, 16:55

Pamukkale Üniversitesi, son yıllarda önemli çalışmalar yapsa da ülke gündemine çoğunluğunun öznesini Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ’ın oluşturduğu ‘skandal’ haberleriyle ulusal medyada yer alıyor.

Asaleten atamasının yapılmasının hemen ardından tepki çeken icraatlara imza atmaya başlayan Rektör Bağ, eşini tepkilere rağmen iki kez üniversitenin farklı bölümlerine atadı, şoförünü şube müdürü yaptı, personele mobbing iddialarıyla sık sık gündeme geldi.

Son olarak, ‘sadece kanal açacağız’ dese de bilim bahçesine dozerle giren rektör olarak gündeme gelen Rektör Bağ, daha geçen hafta; hakaret dolu ifadelerin bulunduğu paylaşımıyla dikkat çeken danışman kadrosundaki Hüseyin Aslan ile gündemde epey yer tuttu.

Rektör Bağ’ın tamamı ulusal medyada da yer alan, sosyal medyada günlerce konuşulan ve neredeyse her haber başlığında ‘skandal’ ifadesi kullanılan olayların kronolojik sıralaması…

15 TEMMUZ’DAN SONRA GÖREVE GELDİ
PAÜ’nün eski rektörünün FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınmasının ardından; önce vekaleten, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nisan 2017’de asaleten Rektör olarak atanan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bu tarihten sonra yaptığı ve yapmadığı icraatlar nedeniyle sürekli gündemde kaldı.

EKİM 2016
İLK OLAY: DEFNE BEBEK
Prematüre Defne bebeğin acil göz muayenesi olması gerekiyordu. Bir twitter kullanıcısı defne bebeğe randevuyu en az bir ay sonraya verdiklerini ancak durumun acil olduğunu söyleyerek Rektör Bağ’dan yardım istedi. Rektör Bağ’ın ‘Henüz twitter üzerinden randevu sistemine başlamadık’ cevabı büyük tepki topladı. Sosyal medyadan o kadar çok tepki yağdı ki, ulusal medyada geniş yer bulan habere dönüştü. Rektör Bağ, olay sonrası geri adım atarak Defne Bebeğin sağlığı ile ilgilendi, randevu alınmasını sağladı.

HAZİRAN 2017
EŞİNİ ENSTİTÜ SEKRETERİ OLARAK ATADI
Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne, Enstitü Sekreteri olarak atamak oldu.

Bu atamayla önce Denizli’de, ardından da tüm Türkiye’de gündem olan Rektör Bağ, eleştirileri eşini göreve yetkin olduğu için getirdiğini söyleyerek yanıtlamıştı. Ancak, önce YÖK Başkanı, ardından da Milli Eğitim Bakanı atamanın yanlışlığını ortaya koyan çıkışları rektör eşinin hem enstitü sekreterliği, hem de memuriyetten istifasıyla sonuçlanmıştı.

HAZİRAN 2017
FATURAYI PERSONELE KESTİ
Öğretmen eşi Derya Bağ’ı İslami İlimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine eşinin devlet memurluğundan ve görevinden istifa etmesinin faturasını personele kesti.

Rektör Bağ, eşini atamasıyla ilgili resmi yazıya ulaşma olasılığı olan birimlerin yöneticilerinin görev yerleri değiştirildi. Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran, Genel Sekreterlik’te görevli bir memur, Personel Daire Başkan Vekili Nevzat Adak, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Derya Yüksel ve birimdeki diğer 6 personel ile birlikte toplam 11 kişi görevlerinden alındı.

TEMMUZ 2017
ODALAR İSTİFA ETTİ
Rektörün bu davranışları, Teknokent ortakları olan Denizli’nin önemli sivil toplum kuruluşlarının da tepkisi çekti. PAÜ’de yaşanan bu keyfi uygulamalar nedeniyle Teknokent ortakları olan Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası ile Denizli İhracatçılar Birliği başkanları, tepkilerini ortaya koyan açıklama ile Teknokent yönetiminden istifa ettiklerini duyurdu.

EKİM 2017
16 FAKÜLTENİN DEKANI, TEKNOKENT’İN MÜDÜRÜ
Asaleten PAÜ rektörü olmasının ardından tepki çeken uygulamalarını devam ettiren Hüseyin Bağ, FETÖ soruşturmaları nedeniyle görevden almaların yoğunlaştığı üniversitede tüm görevleri kendi üzerine aldı. 16 fakültenin dekanı olan Rektör Bağ, kendisini önce Teknokent’in yönetim kurulu başkanı, ardından da genel müdürü yaptı. Rektör, bu görevinden de kendisine 9 bin 500, danışmanı Ali Turhal’a da 7 bin 500 Tl maaş bağladığını gösteren bordrolar ortalığa saçılmıştı.

EKİM 2018
REKTÖR EŞ ISRARINI SÜRDÜRDÜ
Yaşanan gelişmeler ve ulusal çapta gelen tepkiler bile Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın eş ısrarını durduramadı. Rektör, daha önce İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atadığı Derya Bağ’ın tepkiler üzerine istifasıyla sonlanan sürecin üzerinden 1.5 yıl geçtikten sonra bu kez de Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak atadı.

Memuriyetten istifa eden Derya Bağ, bu kez de Dil Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne Bilgisayar İşletmeni oldu. Rektör Bağ, eşini yeni görev yerine bizzat kendisi götürdü.

EKİM 2018
BUNUN FATURASI DA PERSONELE KESİLDİ
Rektör, eşinin atanmasıyla ilgili haberlerin faturasını ilk vakada olduğu gibi yine personele kesti. Rektör Bağ, eşi Derya Bağ’ı bilgisayar işletmeni olarak atadığı Dil Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Birim Sorumlusunu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bilgisayar işletmeni olarak sürdü.

OCAK 2020
LİYAKATA DEĞİL, YAKINLIĞA GÖREV
PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın tepki çeken uygulamaları bunlarla da sınırlı kalmadı. Rektör Bağ, “Üniversitedeki birçok kadroya ya rektörlere ya da siyasi iktidara yakın kişiler atanıyor” iddialarını doğrulayan bir atamaya da imza attı. Bağ, makam şoförü Ümit Kırsoy’u, önce yüksekokul sekreteri olarak atadı, iki gün sonra da şube müdürlüğü görevine getirdi.

ŞUBAT 2020
BİLİM TARLASINA DOZERLE DALMAK
PAÜ Rektörü Bağ’ın son icraatı ise yerli tohum ve bitki üretilen Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (BİYOM) dozerle dalmak oldu.

Rektör Bağ, tarlada sadece kanal açılacağını söylese de, yıllarca emek verdikleri bitkilerin yok edilmesine engel olmaya çalışan profesörler dozerin önüne yattı, Rektör Bağ ‘Bilim tarlasına dozerle giren rektör’ olarak anılmaya başladı.

MART 2020
REKTÖR DANIŞMANINDAN SKANDAL PAYLAŞIM
Skandallar üniversitesi haline gelen PAÜ’de rektör kadar bazı danışmanlarının yaptıkları da tepki çekiyor. Buna son örnek, sosyal medya hesabından CHP’ye yönelik paylaşımlar yapan Hüseyin Aslan oldu. CHP ve CHP’lilere ağır hakaretler yönelten danışman, bu görevden alındı, hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Yorumlar

Ayça korsöz   -  Bağlantı 7 Nisan 2020, 23:18

Ne eskisi ne yenisinin yatacak yeri yok. Bilimsellikten uzak basiretsiz bir rektörle bir adım ileri gidemeyiz.

Memduh memişoğlu   -  Bağlantı 7 Nisan 2020, 09:58

Eski rektör, Ne kadar fetöcü var ise üniversiteye dolduran kişidir. Yenisi ise çağ dışı zihniyete sahip, yandaşcılık, kıyakçılık ile hareket eden birisidir. Eğitim ve üniversite camiası profiline uygun bir kişilik değildir.

Semih Albayrak   -  Bağlantı 6 Nisan 2020, 17:50

Eski rektör beraat etti . Bu adam eski rektöre kumpası kuran kişi . Şahit beyanları ile sabit şahitlik de yaptı mahkemede . Eski rektörü iftira ile indirip/ indirtip Sefa sürüyor .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı