REKLAMI GEÇ

CAM AŞKINA, CAN AŞKINA

8 Mayıs 2017 Pazartesi

Denizli 3 günlük bir Cam Bienali’ne ev sahipliği yaptı bu hafta sonu. İlk kez böyle bir oluşuma ziyaretçi olarak katıldım. Yarım saat kalır, çıkarım diye düşünüyordum. Kapanma saatine yakın kendimi zorla dışarı çıkartabildim. Niye daha önce gitmedim diye bir hayıflandım ki sormayın. Bütün cam ustalarının önünde saygıyla eğiliyorum. Cama hayat vermek uğruna, ateşte ömrünü yakan cengâverler. Ateşten bir büyü dükkânının çilingirleri.

Onlar kapıyı açtıkları an camın ateşle dansına tanık oldum ben. Gözlerim böyle büyülenmemişti uzun zamandır. Kırılgan bir ruhun, aşkın ateşinde nasıl yumuşayıp esnediğini gördüm. Aşkın şekillendiren gücü karşısında bir kez daha eğildim. Renk-âhenk bir tangonun içinde, mavinin pembenin belini incitmeden nahif tutuşunu, morun sarının göğsüne güvenle yaslanışını, kırmızının siyahı tutkuyla öpüşünü hayranlıkla izledim. İfadesiz bir çubuğun, ateşin içinden nasıl zarif bir gül olarak çıktığına hayret ettim.

Demek ki aşk böyle bir şey diye içimden geçirip, gözlerimi ateşin içine bırakarak çıktım.

Çıkarken beyazı yanıma aldım renklerin içinden. Beyaz çünkü renklerin içinde en hızlı kirleneniydi Özdemir Asaf’ın dediğine göre. Kirlenmesin dedim çabucak çünkü beyaz masumiyetti, beyaz paylaşmaktı, beyaz hayatlara dokunmaktı. Beyaz çocuktu.

Diğer renklerin arasında unutuyorduk çoğu zaman, onlarla birlikte yıkanınca kirleniyordu. Ben beyazın elinden tutmuş, nereye bıraksam da kirlenmese diye düşünürken, karşıma ELİM SENDE oluşumu çıktı.

Hah dedim buraya bırakabilirim. Bu oluşumun mimarları Muzi ile Züleyha beyaza vurgun iki güzel insan. Dedim ki ”beyazımı burada nasıl kirlenmeden tutacaksınız anlatın bakalım.”

Anlattılar;
“Biz” dediler, “Kullanılmış ama temiz ve özel ürünleri topluyoruz. Kıymetini bilecek kimseleri bulup da veremediğimiz, vermeye kıyamadığımız eşyalar. Bunlar giysi, ev eşyası, şahsi eşyalar olabilir. Bir mekanda bunları garaj satışı adı altında uygun fiyatlarla satışa sunuyoruz. İstiyoruz ki, kullananların onlara yüklediği anlamlar, başka insanların üzerinde, elinde, evinde başka anlamlarla karşılaşsın ve çoğalsın. Yaşanmışlıklar paylaşılsın. Eskiye rağbet olsun, eşyalara nur yağsın. Kullan at devrini bir kapatalım. Kullan yaşat devrini açalım. Çok kaliteli ürünleri, öğrenciler de alabilsin. O eşyaları alıp tekrar kullanırken üzerlerine hikâyeler yazalım, paylaşalım yaşanmışları. Beyaz paylaşmaktır demiştin ya sen.

Bir de beyaz çocuktur demiştin. Bu yüzden, satılan her üründen Yetim ve Acizleri Koruma Derneği’ne pay veriyoruz ki, renklerin arasında unutulmuş beyaz kirlenmesin. Onu tertemiz koruyalım, büyütelim.”

Oh dedim içim rahat şekilde bırakabilirim beyazımı buraya.
Hadi siz de gelin beyazı korumaya.

Antikaya meraklı iseniz müzayede de yapılacak, kaçırmayın.
ELİM SENDE Garaj Satışları 11-14 mayıs 2017 Locca Kafe-Çamlık’ta!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı