REKLAMI GEÇ

‘Anne’ ye bir de buradan bakın

‘Anne’ ye bir de buradan bakın

Denizli Öğretmen Okulu mezunlarından Meftune Erduyan’ın, ‘Annelik’ temalı resim sergisi sanatseverlerle ile buluştu.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2018 Cumartesi, 09:54

Denizlili sanatçı Meftune Erduyan, annelik temalı resim sergisini Turan Bahadır Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sundu. Çalışmalarını İzmir’deki atölyesinde sürdüren Meftune Erduyan’ın ‘Annelik’ teması üzerine oluşturduğu resim sergisi, yoğun ilgi gördü.

Denizli eski milletvekili CHP PM Üyesi Gülizar Biçer Karaca serginin açılış konuşmasını yaptı. Karaca, “Sanatın ve demokrasinin kaybedilmeye çalışıldığı bugünlerde inadına sanat, inadına demokrasi diyoruz” açıklamasında bulundu.

Sergideki eserleri inceleyen Karaca; ” “Farklı tekniklerin uygulandığı bir sergi. Ben çok keyif aldım. Ülkenin bulunduğu sis perdesini aralıyor adeta. Sanata çok ihtiyacımız var” dedi. Baskı tekniklerinin uygulandığı resim sergisinde, 59 adet ‘Annelik’ hikayesi anlatıldı. Sergi 15 gün boyunca sanatseverleri bekliyor olacak.

MEFTUNE ERDUYAN KİMDİR?
Meftune Erduyan, 1953 doğumlu, Denizli Öğretmen Okulu’ndan mezun olup, 25 yıl öğretmenlik yapmıştır. Resim eğitimini İzmir Resim Heykel Müzesi, Doğan Art Galeri, Norm Sanat Galerisi ve Galeri Akademist gibi kurumlarda almıştır. İzmir Suluboya Ressamları Derneği ve Resim Heykel Müzesi Derneği Üyesi olan sanatçının 11 kişisel sergisi, 25’in üzerinde karma sergiye katılımı vardır. Çalışmalarını kendi atölyesinde yürütmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı