REKLAMI GEÇ

70’lerden günümüze mizah dergilerinin kapakları 10 Kasım’da sergilenecek

70’lerden günümüze mizah dergilerinin kapakları 10 Kasım’da sergilenecek

Denizlili eğitimci Erdem Satır, 1970’lerden günümüze kadar oluşturduğu, siyasi liderlerle ilgili mizah dergi kapaklarını 10 Kasım’da açacağı sergiyle görücüye çıkarıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2017 Çarşamba, 11:48

Mizah dergileri koleksiyoneri ve eğitimci Erdem Satır’ın, karikatür dergileri kapaklarından oluşan arşivi 10 Kasım Cuma günü saat 17.00’deTuran Bahadır Sergi Salonu’nda sergilenecek.

Binlerce mizah dergisinden oluşan bir koleksiyona sahip olan Erdem Satır, sergide 1970’lerden günümüze oluşturduğu Akbaba, Gırgır, Mikrop, Çivi, Karakedi, Avni, Leman, Limon, Hıbır, Pişmiş Kelle, Penguen, Uykusuz gibi dergilerin zaman zaman çok tartışılan, bazen de gündem oluşturan kapaklarını Denizlili mizahseverlerin beğenisine sunacak.

16 Kasım Hoşgörü Günü kapsamında açılacak sergide, yine 70’lerden günümüze Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Erdal İnönü, Yıldırım Akbulut, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım gibi liderlerin dönemlerinde siyasi gündeme ilişkin mizah kapakları yer alacak. Ayrıca 12 Eylül dönemine ait kapak olan bir çok karikatür hafızalarda yeniden canlanacak.

Sergiye tüm Denizlilileri davet eden koleksiyoner Erdem Satır, “Günlük yaşamda, mizahı elden bırakmamak gerekir. Yaşam koşulları herkes için zorlaşmaktadır. Bu koşullara göğüs germede mizah iyi bir can simididir. Gerginleşen bir ortamı bir gülüşle yumuşatabilirsiniz. Unutmayınız, gülümseme bulaşıcıdır. Eğer çevrenize mizahçı gözüyle bakarsanız, hayat çok eğlenceli olur. Hoşgörü eksikliğimizi mizahla yenmeliyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı