REKLAMI GEÇ

“İZ” temalı fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu

“İZ” temalı fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu

Denizli Fotoğraf Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen üyeler ortak sergisi bu yıl “İzler” temasıyla hazırlanarak Büyükşehir Turan Bahadır Sergi Salonunda izleyiciyle buluştu. Dernek üyesi 28 kişinin eserlerine yer verilen etkinlik 6 Aralık 2018 Perşembe günü akşamına kadar açık kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2018 Pazar, 16:04

Denizli kültür ve sanat etkinliklerinin en önemli uğrak yerlerinden sayılan Büyükşehir Turan Bahadır Sergi Salonu, bu hafta kurumsal bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Dönem Başkanlığını Denizlihaber.com kültür sanat sayfası köşe yazarlarından Prof. Dr. Velittin Kalınkara’nın yaptığı Denizli Fotoğraf Derneği tarafından hazırlanan “İzler” başlıklı sergi, 30 Kasım 2018 Cuma akşamı verilen kokteylde izleyici ile buluştu.

Dernek tarafından her yıl düzenli olarak ilk ve sonbahar aylarında hazırlanıp sanatseverlerle buluşan bu yılki ilk sergi Nisan ayında “Siyah-Beyaz” temasıyla görücüye çıkmıştı.

Bu kez “İzler” başlığını seçen sergi küratörlüğü, arka plan çalışması boyunca “iz” imgesini hem kavramsal, hem de semantik boyutuyla ele alarak, bunun salt sanat değil aynı zamanda yazın etkinliği içindeki örneklerini de tema boyutuna yerleştiren bir yaklaşım sergiledi.

Serginin hazırlık dönemine ilişkin kısaca bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu üyesi ve PAÜ Sanat Eğitimi Öğretim Üyesi Bekir İnce, “İzler sergisine uzun süredir hazırlanıyorduk, son aylarda kavram tartışmaları yaptık. Kısa sunumlar fotoğraf örnekleri, kitaplar, çıkan dergiler salı toplantılarımızda tartışıldı” diyerek sergiye yönelik yapılan ön çalışmayı özetledi.

Ayrıca basım tekniği konusundaki küratif çalışmaya da değinen İnce, “bizim fotoğraflarımızda kullandığımız beyaz paspartunun baskın etkisini azaltmak ve dengelemek için gri gibi riskli bir ara rengi fotoğrafların basımı esnasından değerlendirmeye çalıştık. Başarılı bir deneysel çalışma olduğu kanaatindeyim. İzleyicinin fotoğrafı kavrayışına bu çabanın etki ettiğini düşünüyorum” dedi.
Son olarak zaman, mekan, birey, estetik ve kavrayış (algı) konusundaki kaygılarına dikkat çeken Dr. Bekir İnce, bunların sergiye çıkan eserlerin seçimi öncesi ve seçimi esnasında titizlikle değerlendirmeye tabii tutulduğunu açıkladı.
Denizli Fotoğraf Derneği’nin “İzler” sergisi 6 Aralık Perşembe gününe kadar sanatseverlere açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı