REKLAMI GEÇ

“Cumhuriyet’in resmi” Forum Çamlık’ta

“Cumhuriyet’in  resmi” Forum Çamlık’ta

Denizli Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını hazırladığı resim sergisi ile kutluyor. Çoğunluğu Cumhuriyet dönemi ressamlarının eserlerine ait reprodüksiyonlardan oluşan eserler, bu gün sanatseverlerle buluşacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2016 Cumartesi, 10:00

Denizli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan sergi, Forum Çamlık’ta saat 15.00’te açılacak.

Sergide yer alacak olan eserler, Cumhuriyet dönemi akademi ressamları olarak bilinen, içlerinde İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Hikmet Onat gibi usta ressamların eserlerinin bire bir kopyalarından seçildi. Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olmuş öğrencilerin çalışmalarına yer verilecek sergide 23 eser yer alacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan okulun resim öğretmenlerinden Seyhan İlhan, “Çoğunluğu Cumhuriyet dönemi Türk ressamlarının yer aldığı Röprodüksiyon sergimizde birebir boyutlarda toplam 23 eser yer almaktadır. İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyuboğlu ve Hikmet Onat gibi Türk Resminde yer etmiş sanatçılarımızın eserlerinin tanınması ve cumhuriyet değerlerinin korunması adına mezun öğrencilerimizin eserlerinden hazırlanmıştır. Seçki sergimiz 29 Ekim 2016 günü (bugün) saat 15.00 de açılarak sanatseverlerle buluşacak” dedi.

Sergi 7 Kasım 2016 tarihine kadar açık kalacak, Forum Çamlık’ın hizmet verdiği saatlerde gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı