REKLAMI GEÇ

Keçe Tasarım sergisi Denizli’de

Keçe Tasarım sergisi Denizli’de

Denizli’de, İzmir Resim ve Heykel Müzesi çatısı altında çalışmalarını sürdüren Haldun Acara Keçe Tasarım Atölyesi sanatçıları, keçe sanatını anlatan sergi açtı.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2014 Cumartesi, 10:47

Haldun Acara Keçe Tasarım Atölyesi sanatçıları Bahar Alak, Gönül Tamer ve Zehra Soley’in çalışmalarından oluşan sergi, Turhan Bahadır Sergi Salonu’nda Denizlililerin beğenisine sunuldu.

Sergiyle ilgili bilgi veren Haldun Acara, keçenin kültürümüzde bazen kıyafet, bazen kepenek, bazen süs eşyası,  bazen çadır, bazen korunak olarak yer aldığını söyledi. Acara, “Geleneksel değerlerimizden keçenin de yok olmaya yüz tutmasından duyduğumuz endişe ile bazı çalışmalar yaparak, bu değerin korunması için çaba sarf edenlerdeniz. Bu kaygı ile keçenin yaşamımızdaki yerinin unutulmadan geleceğe taşınması için yaptığımız çalışmaların bir çıktısı, ürünü olabileceğini düşündüğümüz ‘Keçe Tasarım’ sergisini Denizlililer ile paylaşmak istedik” dedi.

Bahar Alak, Gönül Tamer ve Zehra Soley’in 28 çalışmasının yer aldığı Keçe Tasarım Sergisi 17 Nisan’a kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı