REKLAMI GEÇ

Uysal, “Şehrin İzleri”ni okurları için imzaladı

Uysal, “Şehrin İzleri”ni okurları için imzaladı

Gazeteci-Yazar Seval Uysal, 1950-2000 yılları arasındaki Denizli’nin kentleşme sürecini konu ettiği “Şehrin İzleri” kitabı için Halikarnas Kültür’de söyleşi ve imza günü düzenledi. Uysal, Denizli kent arşivi için bir kitap daha yazacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2017 Cuma, 18:34

Gazeteci-Yazar Seval Uysal’ın Denizli’nin kentleşme sürecini anlattığı ikinci kitabı “Şehrin İzleri” için Halikarnas Kitapevi’nde imza günü ve söyleşi düzenledi.

Etkinliğe CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Belediyesi eski başkanları Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım, Ali Aygören ve Hasan Gönüllü, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri ile Uysal’ın dostları katıldı.

“Şehrin İzleri” kitabı hakkında bilgi veren Seval Uysal, kitapta 1950-2000 yılları arasındaki Denizli’nin kentleşme sürecini konu ettiğini belirterek, “Kitap içerisinde kent belleğinde ismi var olan kişiler ile yapılan söyleşi ve röportajlarım yer alıyor. Denizli’nin kentleşme sürecini, yapılan hataları, geleceği kurtaran radikal adımları, o dönemlere tanıklık edenlerin görüşleriyle harmanlamaya çalıştım. Denizli’nin kent arşivinde kalacak çok az eser var. Bunların çoğaltılmasını dilerim. Çünkü bu şehre dair anlatılacak çok şey olduğunu düşünüyorum. Kitabımın kolay okunması için elimden gelen özeni gösterdim” dedi.

Kitabın oluşmasında Pamukkale Rotary Kulübü’nün katkıları olduğunu ifade eden Uysal, Denizli için üçüncü bir kitap yazacağını da söyledi.

Denizli kent arşivi için önemli kitaplardan birisi olacağını ifade eden Denizli Belediyesi eski başkanı Hasan Gönüllü ise, “Bu kitap Denizli kent arşivine ışık tutacak. Seval Uysal’a göstermiş olduğu özen ve gayretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Seval Uysal’ı uzun zamandır tanıdığını belirten Denizli Belediyesi eski başkanı Ali Marım da, “Denizli’deki tüm çalışmaları çok iyi biliyor. 1990’dan bu yana yaptığı söyleşileri ve yazılarını okurum. Eli iyi kalem tutan dostlarımızdan bir tanesi. Denizli için kaleme almış olduğu ikinci kitabı için ise kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

Şehrin İzleri kitabının gerçekleri yansıttığını belirten Denizli Belediyesi eski başkanı Ziya Tıkıroğlu, Seval Uysal’ın kent için çalışmalarını devam etmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından Seval Uysal, okurları için kitaplarını imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı