REKLAMI GEÇ

Küçük sanatçıdan Soma duyarlılığı

Küçük sanatçıdan Soma duyarlılığı

Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu öğrencisi Dersu Rüzgar Yılmaz, ilk kişisel resim ve karikatür sergisini açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2014 Perşembe, 10:46

2012 yılından bu yana Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği’nin (USED) resim kurslarına katılan ve henüz 10 yaşında olan DersuRüzgar Yılmaz, resim sergisini Mediklinik Hastanesi’nin destekleriyle hazırladı. Yılmaz, bir alışveriş merkezinde açtığı sergide, geçen ay Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını da medyada yer alan haberlerden edindiği izlenimle fotoğraf ve karikatürlerine yansıttı.

Sergide çoğunlukla karikatür tarzında çizimlerin yanı sıra, çocukluk dönemine özgü naif resimler yer aldı. 30 dolayında eserin yer aldığı sergi, 3 gün açık kaldı. Sergide yer alan eserler arasında, özellikle Soma maden faciasını işleyen karikatürler ilgi çekti. Bir çocuğun gözünden Soma işçilerinin dramına ışık tutan karikatürlerde, madencilerin tasvir edilişindeki gerçekçilik dikkat çekiciydi.

ic

DersuRüzgar Yılmaz, 19 Ocak 2004’de Uşak’ta doğdu. Doğan DemircioğluEmsan İlkokulu 4-F sınıfı öğrencisi olan Yılmaz, çok küçük yaşlardan itibaren annesinin ince uçlu pilot kalemleriyle kağıtlara ayrıntılı çizimler yaptı. Sınırları sevmeyen bir çocuk olmasından dolayı anasınıfından itibaren renkli çalışmalardan uzak durdu. 2012 yılında USED’desanat eğitimi kurslarına ba

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı