REKLAMI GEÇ

Denizlili karikatüristten paralı poşete çözüm çizimi

Denizlili karikatüristten paralı poşete çözüm çizimi

1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren paralı poşet tartışmalarına farklı bir bakış açısıyla Denizlili Karikatürist Mehmet Selçuk’ta katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2019 Cumartesi, 11:46

Poşet Kanunu 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle artık hayatımızda. Marketlerde poşetler 25 kuruşa satılıyor. Uygulamayla ilgili sözlü, yazılı ve sosyal medyadan binlerce paylaşım yapıldı. Tepki gösterenler, “böyle çevrecilik mi olur” diyenler, montunu poşet yapanlar, markete el arabasıyla gidenler kendilerince sorun olarak gördükleri duruma çözüm yaratmaya çalıştı. İşte bu çözüm önerilerine farklı bir bakış açısıyla Denizlili Karikatürist Mehmet Selçuk’ta katıldı.

Çizdiği karikatürü sosyal medya hesabından paylaşan ve altına da “Alışveriş yaparken marketin maskotunu görünce çıkıverdi espri” yazan Denizlili Karikatürist Mehmet Selçuk, çizimiyle evde kanguru beslemenin soruna çözüm olabileceği esprili yaklaşımıyla tartışmalara katılmış oldu.

Mehmet Selçuk’un paylaşımı kısa sürede yayıldı ve yorumlar almaya başladı. Bu yorumlardan birisi de kangurunun ana vatanı Avustralya’dan geldi. Avustralya’da yaşayan Hamdi Sözer paylaşımında “ Avustralya Sydney’de de market poşetleri Temmuz 2018’den beri paralı, 15 Cent yani yaklaşık 50 Kuruş, Türkiye’deki poşet fiyatlarının iki katı, ben burada bu poşet paraları yüzünden tam iflas edip, konkordato ilan etmek üzereyken imdadıma Denizli’den Sanatkâr Arkadaşım Mehmet Selçuk yetişti, öyle bir yaratıcı karikatür çizmiş ki; hayran kaldım. Seni kutluyorum Mehmet’cim, market ürünlerini kanguru’nun cebine, taşı da tam gediğine koymuşsun, teşekkür ediyorum…” sözlerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı