REKLAMI GEÇ

5.KOLONİ TAMAMLANDI

5.KOLONİ TAMAMLANDI

Denizli’de Kömürcüoğlu Mermer tarafından 2011 yılında başlatılan Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin beşincisi tamamlandı. 11 Mayıs 2015 tarihinde başlayan kolonide bir ay devam eden yontu çalışmaları 12 Haziran günü yapılan kokteylle noktalandı. Kapanışın onur konuğu, basınımızın duayenlerinden, Cumhuriyet yazarı Özgen Acar’dı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2015 Cumartesi, 14:53

Türkiye’nin sayılı sanatçı buluşmalarından olan Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen 10 heykel sanatçısına ev sahipliği yaptı. Bir ay devam eden çalışmaların ardından, 12 Haziran akşamı koloni atölyesinde verilen kokteylle sanatçılar ve eserleri sanatseverlerle buluştu.

ic-1

Kokteyl açılış konuşmasını Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu yaptı. Konuşmasında sanatçılara teşekkür eden Kömürcüoğlu, bir aylık çalışma esnasında yaşanan doğal çalışma zorluklarını aştıklarını, bu gün gelinen noktada ortaya çıkan sanat eserleriyle gurur duyduklarını belirtti.

Koloniye son iki yıldır destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliğine de teşekkür eden Nihat Kömürcüoğlu, “sanat eserleri Denizli halkının kültürel hazinesidir. Bu eserlerin ortaya çıkmasına Belediye ve Valiliğimizin destek sağlaması eserlerin halkımıza mal olmasını sağlamaktadır” dedi.

Nihat Kömürcüoğlu’ndan sonra mikrofona gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir, “sanatçılarla ve sanat eserleriyle gurur duyduğumuz koloninin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum” dedi.

Son konuşmacı olarak mikrofona gelen Denizli Vali yardımcılarından İsmail Soykan Valilik olarak Koloni çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, koloni sanatçılarına hazırlanan plaketler ve teşekkür sertifikaları verildi.

ic-2

Koloni kapanış töreni, orkestranın seslendirdiği dans müziği eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı