REKLAMI GEÇ

7. Ege Taş Heykel Akademisi tamamlandı

7. Ege Taş Heykel Akademisi tamamlandı

Denizli kültür yaşamının geleneksel hale gelen az sayıdaki sanat etkinliklerinden Ege Taş Heykel Akademisi, 2018 eğitim programını tamamladı. Bu yıl 7. kez toplanan akademi öğrencilerine, üç hafta devam eden kurs boyunca Heykeltraş Ali Dirier, eğitmen olarak rehberlik etti. 12 öğrencinin katıldığı Taş Heykel Akademisi kursu katılımcılarına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2018 Perşembe, 12:26

Denizli’de 2012 yılından beri Kömürcüoğlu Mermer ve Nihat Kömürcüoğlu Vakfı (NKV) tarafından düzenlenen Taş Heykel Akademisi kursu başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen 12 heykel öğrencisinin katılımıyla düzenlenen 3 haftalık kurs sonunda katılımcılara başarı sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

2 Temmuz tarihinde başlayan kursun heykel danışman rehberi, Taş Heykel Akademisi sürekli sanatçısı Ali Dirier oldu. Denizli Korucuk’ta, Kömürcüoğlu Mermer yanında bulunan koloni atölyesinde yapılan çalışmalar sonunda her öğrenci bir heykel tasarımı gerçekleştirdi. Tasarımlar mermer ve traverten taş üzerinde çalışıldı.

Ortaya çıkan eserler, NKV Akademi koleksiyonunda sergilenmek üzere Koloni envanterine girdi.

2018 Taş Heykel Akademisine Türkiye’nin farklı üniversitelerinden; Arif Demirel, Doğukan Çırıkkan, Gamze Dağgülü, Gülsüm Zeybek, Hüseyin Ozan Dursun, Kemal Kahveci, Murat Demirtaş, Nurten Nurlu, Ömer Sefa Sevinç, Seher Özcan, Şirvan Güngörmez ve Bilge Seven heykel kurs öğrencisi olarak katıldı.

Bu yıl 7’ncisi gerçekleşen Taş Heykel Akademisi, 2012 yılından beri düzenleniyor. İlk olarak 2012 yılında yapılan 2. Taş Heykel Kolonisinden sonra düzenlenen Akademi, her yıl farklı kentlerden ve üniversitelerden katılan kursiyerlerin taş heykel temel eğitimini amaçlıyor. Geçen 7 yıl içinde 100 civarında kursiyerin eğitim aldığı Taş Heykel Akademisi, uluslararası özelliğe sahip. Geçen yıllar içinde ABD, Yeni Zelanda, İran ve Avrupalı kursiyerler akademide taş yontma teknikleri üzerine eğitim aldı. Bu niteliğe uygun olarak danışman ve rehber eğitmenler de her yıl değişiyor. Şimdiye kadar danışman/eğitmen olarak akademi öğrencilerini çalıştıran ulusal ve uluslararası sanatçılar içinde Edward Fleming, Pasquale Martini ve Ali Dirier bulunuyor.

NKV Ege Taş Heykel Akademisi Haziran 2019 tarihinde 8. kez yeniden gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı