REKLAMI GEÇ

BEDENLER TUTSAK ESERLER ÖZGÜR

BEDENLER TUTSAK ESERLER ÖZGÜR

Cezaevi yaşamına alışmayı reddeden kadınlar, dışarıdaki yaşamdan kopmadı. Ürettikleri eserleri sergiyle dışarıya ulaştırdı, düşüncelere özgürlüğün kapısını açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2017 Çarşamba, 12:10

Türkiye’nin en büyük açık kadın cezaevi olan Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’ndeki yaklaşık 200 kadın mahkum, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde eserlerini sergiledi.


Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle cezaevi içinde açılan kursları başarı ile tamamlayan kadınlar, kendileri sergide bulunamasa da eserleri ile düşüncelerine özgürlüğe tattırdı.
Yaklaşık 450 mahkumun bulunduğu cezaevinde eğitim biriminin önderliğinde yaklaşık 1,5 yıldır sabun, rolyef, resim, pasta-mutfak, yağlı boya, mum, tekstil kursları alan kadın mahkumların eserleri Forum Çamlık’ta düzenlenen sergi sayesinde halkla buluştu.


Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun ev sahipliğindeki serginin açılışına ilgi de yoğun oldu. Personeli, eğitmenleri ve sergide emeği geçen ekibi ile birlikte misafirlerini ağırlayan Bozkurt CİK Müdürü Meltem Babaoğlu açılış konuşmasında mahkumların üretime katkıda bulunmalarından duyduğu memnuniyeti anlattı, düzenledikleri kurslarla meslek öğrenen kadınların aile içinde güçlü birer sosyal birey olduklarına değindi. Cezaevinden çıkan kadınların sosyal yaşama ayak uydurma konusunda sorun yaşamamasını, kendi ayakları üzerinde durmasını istediklerini de söyleyen Babaoğlu, mahkumlara yönelik kursların devam edeceğini kaydetti.
Daha sonra konuşan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ise cezaevindeki mahkumları kastederek “Bunlar bizim insanlarımız. Bu insanlar toplumla yeniden buluşturulabilmeli. Kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamalıyız” dedi.


Cezaevi içinde okuma- yazma bilmeyenlere yönelik eğitim verildiğini de kaydeden Başsavcı Alper, eğitimini yarıda bırakmış mahkumlar için de olanak tanındığını kaydetti. Bozkurt Cezaevi’nin yurt dışına tekstil ürünleri sattığını bir kez daha hatırlatan Alper tahliye olan iki mahkumun, kurslarda öğrendikleri bilgiler sayesinde bir işletme açarak kendi ayakları üzerinde durduğu örneğini katılımcılarla paylaştı.
Son olarak kürsüye gelen Vali Ahmet Altıparmak kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlar için kursların önemine dikkat çekti, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra Forum Çamlık alış veriş merkezinin içinde kurulan sergi alanında mahkumların eserleri incelendi. Açılış töreninde sunulan pasta ve kekler de dışarıdan satın alınmak yerine mahkumlar tarafından hazırlandı.
Sergide çeşitli el işlerinin yanı sıra süs eşyaları, eski tekstil makineleri, tekstil ürünleri, yağlıboya eserler sergilendi.
Serginin açılış törenine Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erdil, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Ünal Yalçınkaya, hakimler, savcılar, cezaevi izleme kurulu üyeleri, daire müdürleri ve misafirler katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı