REKLAMI GEÇ

Akakça birinci oldu

Akakça birinci oldu

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nce ulusal katılımlı olarak yapılan, 15. Ulusal Geleneksel Fotoğraf Yarışması’nda, Zeki Akakça’nın çektiği ‘Aydınlıklar arasında’ adlı fotoğraf siyah/beyaz kategorisinde birinci oldu.

/ DENİZLİHABER / 19 Şubat 2008 Salı, 01:00

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından ulusal katılımlı ve geleneksel olarak her yıl yapılmakta olan “Ulusal Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Bu yıl renkli ve siyah/beyaz kategorilerinde yapılan yarışmada konu ‘Denizlerimiz ve göllerimiz’ idi. Ülke çapında düzenlenen yarışmaya çok sayıda katılımcı başvuruda bulundu. Yarışmaya Denizli’den katılan TEMA İl Temsilcisi Zeki Akakça’nın çektiği fotoğraf, siyah-beyaz kategoride birinci seçildi. Çivril-Işıklı Gölü’ndeki balıkçıları konu ettiği fotoğrafıyla yarışmaya katılan Akakça, “Amacım Denizli’yi ve Denizli’nin doğal değerlerine dikkat çekmekti. Siyah beyaz dalında, Çivril’de balık avından dönenleri fotoğrafladığım ‘Aydınlıklar arasında’ adlı çalışmam birinciliğe layık görüldü. Diğer 4 siyah beyaz fotoğrafım ise sergilenmeye değer bulundu. Yine aynı yarışmanın renkli bölümünde ise 5 fotoğrafım sergiye konuldu. Fotoğrafların tamamına yakını Çivril Işıklı Gölü’nün değişik zamanlarda çekilmiş görüntülerinden oluşmuş sadece bir adet Kartal Gölü yansıması ilave edilmişti” dedi.

Akakça, birkaç gün önce de İstanbul’da yapılan, ulusal katılımlı olan Sami Güner Kupası’nda, Çal’ın Aşağıseyit Köyü’nde yapılan Menderesten Koyun Geçirme Yarışması’nı yorumladığı, ‘Karakoyun efsanesi’ adlı sunumu ile de jüriden tam puan almıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı