REKLAMI GEÇ

Aşıkların Denizli buluşması

Aşıkların Denizli buluşması

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 5’i türk Cumhuriyetleri’nden olmak üzere 27 aşığın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2015 Perşembe, 13:09

Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı’nın ilk etkinliği dün akşamÇatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapıldı.Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Doğu Türkistan’dan 5, Türkiye’den 22 aşık; atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Aşıkların lebdeğmez adı verilen b, f, p, m, v harflerini kullanmadan ağızlarına koydukları kürdanla atışma yapmaları ise katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın gayret ve destekleriyle başlatılan Ege Aşıklar Bayramı’nın 2 yıl önceuluslararası hale getirildiğini söyledi. Değirmenci,”Aşıklık; temelinde, hamurunda sevgi, kardeşlik, dostluk, vatan ve bayrak sevgisi olan bir geleneğimiz. Aramızda olan kardeşlerimize baktığımızda Doğu Türkistan’dan Orta Asya’ya, Orta Asya’dan Kafkaslara Anadolu’nun dört bir tarafından bugün misafirlerimiz var. Zaten bu saydığımız coğrafyalar da kardeşliğin, dostluğun hamurunun yoğrulduğu yerler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı