REKLAMI GEÇ

Attuda sergisi için fotoğraf ve belge bekliyorlar

Attuda sergisi için fotoğraf ve belge bekliyorlar

Denizli’nin önemli tarihi bölgelerinden biri olan Attuda’nın tanıtımı için harekete geçen Sarayköy Hisarköylüleri Yardımlaşma ve Çevre Güzelleştirme Derneği, kapsamlı bir sergi hazırlığı yapıyor. Dernek yönetimi Hisarköy/Attuda ile ilgili elinde fotoğraf ve belge bulunanlara çağrıda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2016 Perşembe, 16:15

Hisarköy’ün üzerinde kurulduğu ve bir süre önce boşaltılan Attuda Antik Kenti, en çok ayakta eserin bulunduğu yer olarak biliniyor. Önemli bir tarihi geçmişe sahip olan Attuda’nın tanıtımı için çalışma başlatan Sarayköy Hisarköylüleri Yardımlaşma ve Çevre Güzelleştirme Derneği, bu amaçla “Dünden Bugüne Hisarköy/Attuda” adlı bir sergi açmayı planlıyor.

denizli-attuda-hisarkoy-fotograf-sergisi-2

Kısmen yaşamında sürdüğü bölgenin değerlendirilmesi, kamuoyunun dikkatine sunulması ve hak ettiği ilgiyi görmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yakın zamanda tanıtım amaçlı bir broşür basıl, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji bölümü hocalarının Attuda ile ilgili yazdıkları bir kitabın da basım çalışması sürüyor.

Attuda ile ilgili önemli çalışmaların yürütüldüğü süreçte, Sarayköy Hisarköylüleri Yardımlaşma ve Çevre Güzelleştirme Derneği de sergi için harekete geçti.

Hisarköylülerin geçmişten bugüne ellerinde bulunan fotoğraflardan oluşacak “Anılarda Hisarköy-Attuda” adlı fotoğraf sergisi için Hisarköy ile bağlantısı bulunan herkese çağrıda bulunuldu.

denizli-attuda-hisarkoy-fotograf-sergisi-1

Hisarköy’de bağı olanların albümlerinde yer alan fotoğrafları kendileriyle paylaşmalarını isteyen Dernek Başkanı Osman Canibey, “Hemşehrilerimiz veya köyümüze ait elinde fotoğraf, belge ve bilgi olan herkesten yardım bekliyoruz. Bize ulaştırılan belge ve fotoğraflar kısa sürede taranarak sahiplerine geri verilecek ve fotoğraf ile belgeleri kendi adlarıyla sergilenecek. Bu amacımızı gerçekleştirirken Denizli’de bulunan tüm fotoğraf dernekleri, fotoğraf grupları ve kişisel olarak fotoğraf çalışması yapanlardan da yardım bekliyoruz. Dünden bugüne bir köprü kurma çabası olan bu çalışmada yeni dönem fotoğraflara da gereksinim duyulacaktır. Bu nedenle Hisarköy-Attuda’da fotoğraf çalışması yapacak olanlara da yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı