REKLAMI GEÇ

Bu tişörtlerde anlam var

Bu tişörtlerde anlam var

Şair Aylin Müftüler, Türkçeyi korumak adına anlamlı bir çalışma başlattı. İngilizce baskılı tişörtlerin giderek yaygınlaştığı bir dönemde Müftüler, “#ÜstümBaşımŞiir” isimli kitabında yer alan şiirlerin dizelerini tişörtler üzerine baskı yaptırdı. Müftüler, “Çocuklarımız, gençlerimiz, yabancı kelimelerin bulunduğu tişörtleri değil Türkçe kelimelerin bulunduğu tişörtler giysin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2015 Cuma, 11:44

Denizlihaber.tv’de yayınlanan Halikarnas Kültür Sohbetleri programına konuk olan Şair Aylin Müftüler tasarladığı tişörtlerin gençler arasında yaygınlaşan ve yabancı özentisinin önüne geçmeyi ve Türkçeye sahip çıkmayı amaçladığını söyledi.

ic-1Yeni çıkardığı “#ÜstümBaşımŞiir” isimli kitabında yer alan şiirleri tasarladığı tişörtlerin üzerine baskı yaptıran Şair Aylin Müftüler, “Bu tişörtlerde bulunan şiirlerin çoğu benim şiirlerim olmak üzere birkaç arkadaşımın şiirleri de yer alıyor. Türkiye’de tuhaf bir şekilde İngilizce yazıların bulunduğu kıyafetlerin yaygınlaştığını gördüm. Bu da beni çok rahatsız ediyordu. Bu yüzden ben de üzerlerimizde kendi dilimizde, anlamını bildiğimiz şeyler yazsın istedim. Üstelik bunların şiir olmasını istedim. Daha manalı bir giyim tarzımız olsun istedim. Kendi fikirlerimizi anlayışımızı üzerimizde giyerek taşıyalım istedim. O yüzden de Türkçe illaki Türkçe diyerek böyle bir şey düşündüm” dedi.

Kitap ve tişörtlerin bir bütün olmasını istediği için yeni çıkardığı şiir kitabının ismini “#ÜstümBaşımŞiir” olarak koyduğunu dile getiren Müftüler, “Kitabımda yer alan şiirler tişörtlerin üzerinde olacağı için bu ismi düşündük. #ÜstümBaşımŞiir kitabımda birinci bölümde aşk, ikinci bölümde ise yürek arası başlığıyla yüreğimin arasına sıkışanlar ve yine hayatla ilgili bütün düşüncelerim var. Çok fazla siyasi yazdığım söylenemez ama gündemde beni etkileyen bütün olayların tarihleri ile birlikte şiirleri yer almakta. Yaşanan tüm iyi ya da kötü olaylar… En son bölüm kestirmeden burada da kısa şiirler yer alıyor. Bu kitapları yazarken tek temennim daha çok kişinin şiire ilgi duymasını sağlamak” diye konuştu.

İMZA GÜNÜ
#ÜstümBaşımŞiir kitabının imza günü 23 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00-18:00 arası Halikarnas Kültür’de gerçekleştirilecek. İsteyenler şiir yazılı tişörtleri de buradan temin edebilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı