REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Tiyatrosu’na 3 ödül

Büyükşehir Tiyatrosu’na 3 ödül

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri kapsamında 3 ödüle layık görüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2015 Cumartesi, 15:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2015 yılında sergiledikleri oyunlarla, Türkiye’de ve KKTC’de sahne açan tiyatroların oyunlarını seyreden, değerlendiren ve ödüllendiren Direklerarası Seyircileri Seçici Kurulu tarafından, 3 ödüle layık görüldü.

Geçen yıl 14’üncüsü düzenlenen Direkler Arası Seyirci Ödülleri kapsamında, “En iyi tiyatro festivali”, “En iyi oyun” ve “Umut vadeden tiyatro grubu” ödüllerini Denizli’ye getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl ise Sinan Küçüköz’ün yönettiği “13” adlı oyundaki rejiyle “En iyi yönetmen”, “3beş8 ve Diğer Şeyler” adlı oyunla, “En iyi afiş tasarımı” ödülü aldı. Ayrıca, Sinan Küçüköz, Birol Tezcan ve Ceyhun Atmaca’nın kaleme aldığı 3beş8 ve Diğer Şeyler oyunu ile “En iyi özgün oyun metni” ödülüne layık görüldü.

denizli-tiyatro-odul-ic

“Büyükşehir sanata ve sanatçıya sahip çıkıyor”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllar Denizli’nin kültür ve sanat hayatına hizmet eden gerek Şehir Tiyatrosu, gerekse Genç Denizli Tiyatro Kulübü ile gurur duyduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman sanata ve sanatçıya sahip çıktığını vurgulayan Başkan Zolan, “Tiyatro gruplarımız bir yandan şehrimizde genç sanatçıların yetişmesine olanak sağlarken diğer taraftan yıl boyu ücretsiz sergiledikleri birçok oyunu vatandaşlarımızın beğenisine sunarak Denizli’nin kültür ve sanat hayatına zenginlik katıyor” dedi.

Tiyatro anlamında 1984’den beri düzenledikleri Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali, Liseler arası Tiyatro Şenliği, Dünya Tiyatrolar Günü Oyunları ve daha bir çok organizasyona ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Tiyatro hayatın ta kendisidir. Tiyatro dünya kurulduğundan, insan var olduğundan bu yana yaşayan bir sanat ve bu sanat dalını Denizli’de en iyi şekilde yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı