REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den 24 branşta el sanatları kursu

Büyükşehir’den 24 branşta el sanatları kursu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, baş ayrı merkezde açtığı 24 kurs ile el sanatlarının yaşatılmasına destek veriyor. Bu merkezlerde açılan kurslara 700 kişi katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2016 Cuma, 10:49

Büyükşehir Belediyesi, restorasyonunu yaptırdığı eski Denizli evlerini el sanatları için açılan kurslana tahsis etti. Nuzhet Sürücü Evi’nde çini, hat, tel kırma, tezhip, minyatür, Osmanlıca ve ebru kursları düzenlendi.

Yenişehir Kültür ve Sanat Evi’nde aşçılık, giyim, aksesuar, renkli aksesuar yapımı, perspektif resim, kağıt rölyef ve kağıt oyma kursları açıldı.

Necip Ökten Evi’nde ahşap, oymacılık, tel kırma, keçe, ahşap boyama, kanaviçe, el nakışı ve kazaziye kursları verildi. Mavi Ev’de cam boncuk, Yenişehir Kapalı Pazaryeri altında seramik kursu düzenlendi.

Sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu kapsamda el sanatlarının birçok dalında ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın bu kurslarla sosyalleşmelerine, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya katkıda bulunuyoruz. Ayrıca bazı vatandaşlarımız hobilerini ileri seviyeye taşıyarak aile bütçelerine de katkı sağlıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı