REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den Denizli kültürüne katkı

Büyükşehir’den Denizli kültürüne katkı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli kültürüne katkı verdiği yayınlara yenilerini ekledi. Meclis salonunda düzenlenen toplantıda 13 kitap ve 5 CD tanıtımını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’yi her yönüyle geleceğe aktarmak için girdikleri yolda önemli bir aşama katettiklerini belirterek, katkı koyanlara teşekkür etti.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 30 Mart 2016 Çarşamba, 14:08

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 18 yeni eserin tanıtımı için yazarların da katıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hangi yönden bakılırsa bakılsın Denizli’nin bir çok güzelliği içinde barındırdığını söyledi.

Başkan Zolan, “Denizli, turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle, ekonomisiyle çok üst seviyede katkı sağlayan, aynı zamanda değerlerine sahip çıkarak kadim bir şehir. Denizli’nin o değerlerini bugünlere taşımak adına gayret göstermek gerekiyordu, biz de bu gayreti ortaya koyduk” dedi.

denizli-buyuksehir-kultur-yayinlari-1

Denizli Belediyesi’nin başlattığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de aynı kararlılıkla devam ettirdiği kültür yayınları yürüyüşünde önemli bir yere geldiklerini anlatan Başkan Zolan, “Geleceğe bir kaynak aktarmak, gelecekte Denizli’nin değerlerinin unutulmamasını sağlamak, tarihini net bir şekilde ortaya koymak adına girdiğimiz çalışmada hayal ettiğimizin hedeflerimizin çok çok üstüne ulaştık” dedi.

Denizli’de önemli değerlerin, çok değerli yazarların bulunduğunu dile getiren Başkan Zolan, “İşte yazarlarımız Denizli’nin o tarihiyle, güzellikleriyle, gelenekleriyle buluştuğunda ortaya çok güzel eserler çıktı. Bundan sonra da bu güzelliklere sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalarımız devam edecek. Bu yayınlarımız daha artacak” dedi.

denizli-buyuksehir-kultur-yayinlari-3

13 KİTAP VE 5 CD TANITILDI
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın konuşmasının ardından 13 kitap ve 5 CD’nin tanıtımına geçildi. Başkan Zolan Metin Akdeniz’in Çardaklı Köyün Belgbeseli, Ramazan Efe’nin Deli Deli Tepeli, Mehmet Gökçe’nin Meşeli Kaya’nın Çocukları, Şerafettin Eryetişti’nin Kayalık Camii, Ali Yıldız’ın Halep’ten Denizli’ye, Hüseyin Gökçe’nin Denizli’den Doğan yıldızlar, Emine Baykara Zorlu’nun Buldan’ın Geleneksel Ritüelleri, Doç. Dr. Tahir Kodal’ın Cumhuriyet Döneminde Denizli, Prof. Dr. Önder Göçgün’ün İl Gazete ve İlk Tiyatro Eserleri ile Hayatı, Edebi Kişiliği, Eserleri ve Eserlerinden Seçmeler, Doç. Dr. Ramazan Gökçe’nin Denzili Yemek Kültürü, Muzaffer Çetin’in Denizli Sarnıçları ve Prof. Dr. Ali Rıza Erdem’in Umman Ninemin Mektupları adlı kitaplar tanıtıldı.

Kitaplar ile birlikte Denizli’nin müzik kültürünü yansıtan ağır zeybek oyun havaları, kıvrak zeybek oyun havaları, Denizli yöresi zeybek oyunları ve mehter marşları ile Tamgalarla Denizli belgeselinin tanıtımı yapıldı.

denizli-buyuksehir-kultur-yayinlari-2

YAZARLAR ESERLERİNİ TANITTI
Başkan Zolan’ın ardından söz alan yazarlar, kitaplarını, hazırlanma ve basım sürecini anlattı, desteklerinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Etkinlik, tüm kitapların katılımcı yazarlara hediye edilmesiyle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı