REKLAMI GEÇ

Çamura bulanıp turist karşılıyorlar

Çamura bulanıp turist karşılıyorlar

PAHOY bu kez uzak diyarlarda Türkiye rüzgarı estirdi. Endonezya’da düzenlenen ve Asya Pasifik’in “Rio Karnavalı” olarak adlandırılan Purwakarta Dünya Halk Kültürleri Festivali’ne katılan PAHOY Ekibi, halk danslarıyla izleyenleri büyüledi. Bilinmeyenlere de yolculuk eden PAHOY Ekibi, “çamur çocukları” da görüntüledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2015 Pazartesi, 15:18

Endonezya’da düzenlenen Purwakarta Dünya Halk Kültürleri Festivali yapıldı. Brunei Sultanlığı, Çin, Filipinler, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İtalya, Japonya, Malezya, Meksika, Mısır, Myanmar, Singapur, Tayland, Vietnam ve ev sahibi Endonezya’nın katıldığı festivalde Türkiye’yi PAHOY temsil etti.

denizli-pahoy-camur-cocuklar-ic-1

Asya Pasifik’in Rio Karnavalı olarak adlandırılan Purwakarta Dünya Halk Kültürleri Festivali’ne katılan müzisyen, dansçı ve halk oyunları ekipleri, dünyanın farklı bölgelerinden kültürlerin buluşmasını gerçekleştirdi.

denizli-pahoy-camur-cocuklar-ic

PAHOY, festivalde zeybekten tekeye sunduğu halk oyunları gösterisiyle Uzakdoğu’da Türkiye rüzgarı estirdi. Yöresel kıyafetleriyle de dikkatleri toplayan PAHOY Ekibi’nin üyeleri ile festivali izleyenler bol bol fotoğraf çektirdi.

Endonezya’da gördükleri ilgiden mutluluk duyduklarını ifade eden PAHOY Başkanı Deniz Semerci, “Ülkemizin bayrağını uzak diyarlarda dalgalandırmanın, sunduğumuz gösterilerle Anadolu’nun farklılığını festivalden yapılan canlı yayınla milyonlarca insana ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. 30.kuruluş yılımıza yaraşır bir başlangıç yaptık. Dansa ve müziğe ilgi duyan tüm herkesi PAHOY çalışmalarına bekliyoruz” dedi .

denizli-pahoy-camur-cocuklar-ic-2

ÇAMUR ÇOCUKLAR
Bu arada, festival programında fırsat buldukça gezilere de katılan PAHOY Ekibi, Endonezya’nın bilinmeyenlerini keşfe çıktı. Bu kapsamda gittikleri bir köyde ekibi çamura bulanmış çocuklar karşıladı. Çocukları bu halde görünce hayli şaşırdıklarını anlatan Semerci, “Bu çocuklar turistik gezi için gelenleri karşılıyor. Yaptıkları sunumla turizmin bir parçası gibi olmuşlar. Bu halde olmalarının da bir hikayesi var. Vücutları çamurla kaplı çocuklar kötü ruhluları temsil ediyor. Bir başka grup ise iyilik meleği olarak ortaya çıkıyor. Sunumun sonunda iyilik melekleri bunları köyden uzaklaştırıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı