REKLAMI GEÇ

Çocuklardan eğitim ve sanata atıfta bulunan 2 kısa film

Çocuklardan eğitim ve sanata atıfta bulunan 2 kısa film

Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın, Van Barosu ve Hollandalı sivil toplum kuruluşu DW-RS Producties ortaklığında gerçekleştirdiği, Sivil Toplum Diyalogu Programı kapsamında yürütülen Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından fonlanan “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” Denizli’de çocuklarla buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2015 Pazar, 14:31

Proje kapsamında 3-5 Ekim tarihleri arasında Denizli’de Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği’nde (USED) ve Denizli Koruyucu Aile Derneği’nin katkıları ile insan hakları ve sinema atölyesi gerçekleştirilecek. Eğitimlerde katılımcı çocuklar, çocukların eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine katılım hakkına atıfta bulunan 2 kısa film yaptı.

Projenin Denizli ayağında oyuncu-yönetmen Derya Durmaz, Amerikalı yönetmen-akademisyen Theron Patterson eğitmenliğinde 14-18 yaş arası çocuklarla atölye çalışmaları yapılmasının yanı sıra, 5 Ekim’de Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği’nde Denizli’de çocukların, çok çeşitli etnik kökenden olan mülteci çocukların içinde bulundukları koşulları anlamak ve koşulların daha iyi hale getirilmesi için yapılması gerekenlerin konuşulduğu bir toplantı gerçekleştirilecek.

14 aylık bir dönemde tamamlanması planlanan “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” kapsamında bugüne kadar Bitlis dışında Van, Soma, Batman, Amsterdam, Dersim, Bitlis, Hatay’da hassas konumdaki çocuklarla insan hakları ve sinema atölyeleri gerçekleştirildi. Projenin bundan sonraki durakları Adana, Mersin, Erzurum, Düzce ve İzmir olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı