REKLAMI GEÇ

“Çekirge Sanat” sanat kervanına katıldı

“Çekirge Sanat” sanat kervanına katıldı

Denizli sanat yaşamı, sezonla birlikte renkli açılışlara sahne olmaya başladı. Geçtiğimiz yaz boyunca hazırlıklarını süren Çekirge Sanat Merkezi, yaptığı açılışla atölyeler kervanına katıldı. Sanat çevresinin yakın ilgi gösterdiği açılışta dernek ve atölye kurucu üyeleri misafirlerini kapıda karşılayarak atölye hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2017 Pazartesi, 17:47

PAÜ kökenli sanat eğitimcileri öncülüğünde dernek statüsüyle kurulan Çekirge Sanat Merkezi, yaptığı açılışla birlikte çalışmalarına start verdi.

Plastik sanatlar ağırlıklı çalışma programı ile dikkati çeken atölyenin asıl adı Çekirge Plastik Sanatlar Derneği. Atölye, dernek bünyesinde çeşitli sanat kategorilerinde eğitim ve kurslar düzenleyip, hobi çalışmalarına kapı açacak.

Dernek yetkililerinden alınan bilgiye göre, atölye programının en önemli çalışmalarından birisi terapi gören çocuklar ve ailelerine yönelik özel eğitim grubu oluşumu. Ayrıca hobi resim ve heykel grubunun yanı sıra, çeşitli yaşlarda çocuk grubu da oluşturulacak eğitim planlamasının hedefleri arasında. Dernek eğitmenleri hobi grubunun özel olarak seçildiğini, ağırlıklı olarak öğretmen, daha çok kadın öğretmenlerden oluşacağını belirtiyorlar.

Temel olarak resim ve heykel alanında derslerin verileceği atölyede, son dönemlerde dikkat çekici biçimde yaygınlaşan ‘manga’ çizgi resim çalışmaları da gençlerin rağbet ettiği alan olacak. Çizgi roman tekniğini temel alan manga eğitimi, animasyon eğitim çalışmaları ile birlikte sürecek.

Atölye eğitmenleri sayılan kategoriler dışında sanat dallarına ilişkin özel programlar oluşturmayı düşündüklerini, bunun için dışarıdan yetkin hocaların seminer vermesine yönelik çalışmalar yapıldığını sözlerine eklediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı