REKLAMI GEÇ

Anlamlı sergi: “Her çocuk özeldir”

Anlamlı sergi: “Her çocuk özeldir”

Denizli Görsel Sanatlar Derneği ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın ortak projesi anlamlı bir sergi ile taçlandırıldı. Şehit ve gazi çocukları ile mülteci çocukların yer aldığı proje kapsamında sergi açıldı, çocuklar eserlerini görücüye çıkardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2019 Pazar, 12:13

Denizli Görsel Sanatlar Derneği tarafından “Her çocuk özeldir” temasıyla hazırlanan proje bir yıl önce başladı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen proje iki aşamadan oluştu.

Projenin ilk aşamasında savaş nedeniyle Türkiye’ye gelmek zorunda kalan mülteci çocuklarına yönelik 6 ay süren sanat eğitimi verildi. Projenin ikinci altı alında ise şehit ve gazi çocukları benzer bir sanat eğitimine alındı.

Hem mülteci, hem de şehit ve gazi çocuklarının eserleri Ali Rıza Turan Bahadır Sergi Salonu’nda davetlilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışına Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, sanat eğitimine katılan çocuklar, aileleri ve davetliler katıldı.
Serginin açılışında davetlilere seslenen Denizli Görsel Sanatlar Derneği Başkan Yardımcısı Didar Mercan, hazırladıkları projenin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilmesinin ardından çalışmalara başladıklarını belirterek, projeyi iki aşamalı ele aldıklarını söyledi.

Projenin ilk aşamasında Suriye, Irak, İran ve Afganistan’dan Türkiye’ye gelmek zorunda kalan çocuklara sanat eğitimi verdiklerini belirten Didar Mercan, “Verdiğimiz eğitimlerin ardından savaş mağduru çocukların psikolojilerinin hızla düzeldiğini gözlemledik. İlk zamanlar savaş ve acı teması üzerinde resimler yapan çocuklar, ilerleyen günlerde artık gülmeye ve bu gülüşlerini resimlere aktarmaya başladılar” dedi.

Projenin ikinci aşamasında ise ülkenin savunması adına şehit olun, gazi olan askerlerin çocuklarına sanat eğitimi verdiklerini dile getiren Didar Mercan, “Bu çalışmaların sonunda ortaya çıkan eserleri ortak bir sergi ile sanatsevenlerin beğenisine sunmak istedik” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Karahan, Değirmenci ve dernek yetkilileri ile çocuklar açılış kurdelasını birlikte kesti.

Sergiyi gezen, resimleri inceleyen Vali Karahan, çocuklarla sohbet etti, yaptıkları resimlerle ilgili bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı