REKLAMI GEÇ

Ayrımcılık ve nefret söylemine karşı sanat

Ayrımcılık ve nefret söylemine karşı sanat

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın da sponsorları arasında yer aldığı “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat” projesi kapsamında, “Her Türlü Ayrımcılık ve Nefret Söylemi ile Mücadele” temalı dans gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2015 Perşembe, 15:07

Sivil toplum örgütleri arasındaki diyoloğu güçlendirmek, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile farkındalık yaratmak, sivil katılımın güçlenmesine katkıda bulunmak, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesini sağlamak amacıyla Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve İtalya’da faaliyet gösteren Lunaria Derneği tarafından “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat” projesi hayata geçirildi. Projenin finansmanı ise Türkiye, Avrupa Birliği, Cafer sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı sağlıyor.

Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerden birisi Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. PAÜ Dans Topluluğu, Dünya Türküleri Topluluğu ve İstanbul’dan gelen konuk sanatçılar, dans gösterisi ile müzik dinletisi sundu. Müzik ve dans gösterisinde, farklı kültürlerden örnekler sunularak, sanatın evrensel dili ve birleştirici gücü ile ayrımcılık konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi.

ESERLER SERGİLENECEK
Öte yandan proje kapsamında Ocak ayında gerçekleştirilen atölye çalışmasında, 12 yerli ve yabancı sanatçı tarafından üretilen eserler, bir süre önce Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ev sahipliğinde İstanbul’da sergilendi. Eserlerin, Mayıs ayı içerisinde Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ev sahipliğinde Denizli’de sanatseverlerle buluşması planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı