REKLAMI GEÇ

Denizli’de sanata yeni bir halka: AYS Resim Atölyesi açıldı

Denizli’de sanata yeni bir halka: AYS Resim Atölyesi açıldı

Denizli kent kültürünün gelişmesinde önemli rolü olan sanat atölyelerine bir yenisi daha eklendi: AYS Resim Atölyesi. Aysun Döner’in başında bulunduğu AYS Atölye, kentin sanatçı ve sanatseverlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışla sanat eğitimi kervanına katıldı. Farklı yaş gruplarında resim eğitimi ve çalışmaları hedefleyen Atölye, Pazar hariç her gün saat 14.00 sonrası açık kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2017 Perşembe, 16:13

AYS Resim Atölyesi açıldı. Açılışa sanatçı ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Atölye yönetmeni Aysun Döner ev sahibi olarak karşıladığı konuklarına, açılışta kendi resimlerinden oluşan mini bir sergi ile merhaba dedi.

Atölye Pazar hariç her gün resim çalışmalarına açık kalacak. Farklı grupların çalışmalarına sahne olacak mekanda iki ayrı zaman diliminde eğitim verilecek. Gündüz ve akşam kuşağında gerçekleşecek çalışmalar, saat 14.00’te başlayıp gece 11’e kadar sürebilecek.

Gündüz saatlerinde yapılacak çalışmalar haftanın Pazar hariç her günü yapılacak. Denizli’de ilk kez gece çalışmaları programa alınmış. Haftanın 4 günü, iş saatleri dışında resim çalışmak isteyenler için fırsat yaratılmış.

Atölye müdavimleri arasında hobi olarak resim çalışanlar unutulmamış. Ayrıca çocuklar için özel bir resim çalışma alanı ve zamanı belirlenmiş.

Atölye programını özetleyen Aysun Döner, “Pazar hariç her gün eğitim ve resim çalışmalarımız olacak. Çocuk grubuna özel bir önem veriyoruz. Onların yetenekleri ancak böyle ortaya çıkabilir. Sanatın içinde yoğrularak hayata hazırlanmaları aileleri kadar bizim de sorumluluğumuz altında. Gece çalışmaları ise başka bir gelişme olarak değerlendirilmeli. Çünkü Denizli’de gece çalışması yapan atölye yok. Oysa böyle bir ihtiyaç vardı, biz yaptığımız programla bu ihtiyacı karşılamayı umuyoruz” dedi.

Aysun Döner, Pamukkale Üniversitesi Sanat Anabilim Dalı Resim Eğitimi Bölümü’nde 2004 yılında mezun oldu. Resim çalışmalarına aralıksız devam etti. Bu güne kadar 2’si kişisel olmak üzere toplam 25 sergide eserleriyle yer aldı. Son olarak AYS Sanat Atölyesi’ni kurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı